Semra Polat yazısında, Yıldırım'ın vefatının erken olduğunu ve Kürt camiası için büyük bir kayıp olduğunu aktardı.

Polat, Kabaktepe'nin bugünkü açıklamasına da değinerek AK Parti'nin Kürt politikasında yeni bir sürece girdiğini ifade etti.

Polat yazısında, "AK Parti İstanbul İl Başkanı Osman Nuri Kabaktepe bugün yaptığı açıklamada enteresan bir şekilde “Kürt kardeşlerim” vurgusu yaptı. Erken seçim mi geliyor diye düşünürken, aslında AK Parti’nin Kürtlere yönelik yeni bir siyasi manevraya geçiş yapacağını ümit ettim zira AK Parti’nin gerçekleştirdiği olağan kongresinde Kürtlerin sevdiği ve bölgede nüfuzu olan isimlere yer vermesi Kürtlerde umut yarattı.

Kabaktepe açıklamasında tam olarak şu ifadeleri kullandı:  “81 ili ortalama olarak aldığımızda Kürt seçmeninden en çok oyu alan parti, biziz. Dolayısıyla Doğu ve Güneydoğu Anadolu ile İstanbul arasındaki farkı da doğru şekilde değerlendirip, biz 2023 ve 24’te biraz önceki söylediğim tanımlamaya uygun şekilde İstanbul’da da en çok oyu alan parti olacağız. Bunun için partimizin bugüne kadar Doğu’da, Güneydoğu’da ve İstanbul’daki Kürt seçmenlerimizle uyguladığı iletişim bağı aynı şekilde tekrarlamaya devam ederken, İstanbul’daki Kürt kökenli seçmenlerimizin de beklentilerini, onlarla konuşarak daha fazla anlamaya ve ona göre de kendi politikalarımızı ve stratejilerimizi geliştirmeye gayret edeceğiz.” dedi.

Semra Polat yazısının devamında, "AK Parti’nin yeni bir sürece evrileceğini ve Kürtlere yönelik yeni bir siyaset dili kullanacağına yönelik umut hakim. Parti merkezi ile yaptığım görüşmelerde de bu yönde talep hakim." diye belirtti.

Yazının tamamını okumak için tıklayınız.