Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, 

"Koronavirüsün mutasyonuyla İngiltere'de bulaş hızının arttığı bildirilmiştir. Cumhurbaşkanımızın talimatı, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığımızın koordinasyonu ile tedbiren İngiltere, Danimarka, Hollanda ve Güney Afrika'dan ülkemize olan uçuşlarda geçici durdurma kararı alınmıştır." dedi. 

"TÜM YOLCULARA TEST YAPILACAK"

Koca, İngiltere kaynaklı mutasyon riski üzerine alınan tedbirler kapsamında halen yolda olan uçuşlar için tüm yolculara test yapılacağını ve karantina kurallarının uygulanacağını söyledi. 


SHGM: KARŞILIKLI KONTROLLÜ TAHLİYE YAPILACAK

Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü'nün (SHGM) resmi Twitter hesabından konuya ilişkin yapılan açıklamada ise, "Ülkemiz ile İngiltere, Hollanda, Danimarka ve Güney Afrika arasındaki uçuşlar ikinci bir değerlendirmeye kadar durdurulmuştur. Bu arada ilgili vatandaşların karşılıklı tahliyeleri kontrollü olarak yapılabilecektir" denildi. 


THY: HİÇBİR YOLCU MAĞDUR EDİLMEYECEK

Türk Hava Yolları (THY), İngiltere'de mutasyona uğrayan Korona virüsü salgını tedbirleri kapsamında, İngiltere, Danimarka, Hollanda ve Güney Afrika'dan Türkiye'ye yapılacak uçuşların geçici durdurulduğunu, yolcuların bilet işlemleri konusunda mağdur edilmeyeceğini kaydetti. 

THY Genel Müdürü Bilal Ekşi, sosyal medya Twitter hesabından, Sağlık Bakanı Koca'nın, İngiltere, Danimarka, Hollanda ve Güney Afrika'dan Türkiye'ye uçuşlarda geçici durdurma kararı alındığı açıklaması üzerine yaptığı paylaşımda, "Sağlık Bakanlığımızın İngiltere, Danimarka, Hollanda, Güney Afrika'dan uçuşların durdurulması kararına istinaden, hiçbir yolcumuzun bilet işlemleri konusunda acele etmemesini rica ederiz. Hiçbir yolcumuz bilet işlemleri konusunda mağdur edilmeyecektir." dedi.