Hong Kong'ta yaşlılar, odalarına kapatılmış halde bekliyor. Ailelerin ziyaretine izin verilmiyor.
Çin bölgesi en büyük koronavirüs vakası salgınıyla mücadele ederken, özel tesisteki personel virüsü yanlarında getirmemek için haftalarca ofiste kamp kurdu.

Hong Kong her gün on binlerce koronavirüs vakası bildirdiğinden, şehrin aşılanmamış yaşlı sakinlerinden oluşan büyük nüfusu, pandemi sırasında herhangi bir yargı alanında kişi başına en yüksek resmi ölüm oranına neden oldu. Yaşlılar arasında yaygın aşı tereddütü nedeniyle, aşıların bir yıldan fazla bir süredir ücretsiz olmasına rağmen, 80 yaşın üzerindeki Hong Kong sakinlerinin sadece yüzde 30'u çift aşılanmıştır.

Şehrin beşinci dalgasında şimdiye kadar meydana gelen 2.365 COVID-19 ölümünün yüzde 87'si 60 yaş ve üzeriydi ve yaklaşık yüzde 90'ı tam olarak aşılanmamıştı. Ölümlerin çoğu şehrin yaşlı bakım tesislerinde meydana geldi ve bunların yüzde 87'si enfeksiyon bildirdi ve 16.200 sakini ve 4.470 personeli içeriyordu.

Hong Kong, pandeminin çoğu için COVID-19'u uzak tutarken, son derece bulaşıcı Omicron varyantı sonunda şehrin, dünyanın en zorlu sınır kısıtlamalarından bazılarını içeren savunmasını aştı.

Enfeksiyonlarda ortaya çıkan artış, halk sağlığı sistemini boğdu, izolasyon koğuşlarının, yoğun bakım tesislerinin ve morgların kapasitesini sınırlarına kadar genişletti. Hastalar rutin olarak hastanelerden taburcu olurken, yüksek riskli yaşlılar bazen dışarıda soğukta tutuluyor.

Dış Basın