SİVİL DÜŞÜNCE - ÖZEL HABER

Covid19 tedbirlerine yönelik alınan tedbir kararları sonrasında, sokağa çıkma kısıtlaması hafta sonu 21-22 Kasım tarihlerinde belli saatlerde uygulanmaya başlandı.H Hafta sonu sokağa çıkma yasağının gelmesi ile birlikte 65 yaş üstü ve 20 yaş altı için de sokağa çıkma kısıtlamaları getirilirken kimlerine hangi saatlerde dışarı çıkacağı ise kafa karışşıklığına neden oldu.

İşte koronavirüs tedbirleri kapsamında uygulanan sokağa çıkma kısıtlamasının detayları:

-Tüm illerde 65 yaş ve üzeri kişiler; gün içerisinde 10.00-13.00 saatleri arasında sokağa çıkabilecekler. Yani, sokağa çıkma kısıtlaması hafta içi ve hafta sonu geçerli.

-Son alınan tedbirler kapsamında; 1 Ocak 2001 ve sonrasında doğan 20 yaş altı gençler ise gün içerisinde 13.00-16.00 saatleri arasında sokağa çıkabilecekler. Bu saatler dışında belirtilen yaş gruplarındaki gençlerin sokağa çıkmaları yasak.

-Sokağa çıkma kısıtlamasına tabi olan 65 yaş ve üzeri vatandaşlar arasında çalışan, iş yerleri ile iliyetlerini gösteren çalışma/SGK kaydı vb belgeyi ibraz edenler istisna yaş grubu olarak dışarı çıkabilecekler.

 -20 Yaş altı gençler için seyahat kısıtlaması getirilmedi. 65 yaş ve üstü kişiler ise seyahat izin belgesi almaları koşuluyla şehirlerarası seyahat edebilecekler.