Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın kabine toplantısının ardından yaptığı konuşmayı bitirdikten sonra Sağlık Bakanı Fahrettin Koca risk haritasını paylaştı.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, sosyal medya Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, Türkiye haritası üzerindeki risk bölgeleri renkleriyle duyurdu.

Kovid-19 risk değerlendirme haritasına göre, İstanbul ve İzmir yüksek riskli (turuncu), Ankara orta riskli (sarı) kategoride yer aldı. Bakan Koca paylaşımında şunları söyledi:

''İlerimiz risk değerlendirme kriterlerine göre 4 kategoriye ayrıldı. Düşük riskli (mavi), orta riskli (sarı), yüksek riskli (turuncu) ve çok yüksek riskli (kırmızı) olarak kategoriler belirlendi. Buna göre normalleşme adımları uygulanacaktır. Tedbirli ve kademeli normalleşecegiz.''

GÜNEYDOĞU AZ RİSKLİ GRUPTA

Haritada Güneydoğu Anadolu'nun az riskli bölge olması, ''sürü bağışıklığı'' tezini doğrular nitelikteydi. Geçtiğimiz yıl korona virüsün en yaygın olarak görüldüğü bölgeler arasında birinci gelen Güneydoğu Anadolu Bölgesi, Bakan Koca'nın son paylaştığı haritada mavi kategoriye girerek ''sürü bağışıklığı'' tezini doğrulamış oldu.

Adıyaman'ın bir kısmı kırmızı renk iken diğer kısmının sarı olması dikkatlerden kaçmadı.

Sivil Düşünce Haber Portalı

sivildusunce.com