İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, 1 Mayıs kutlamaları dolayısıyla Taksim'e yürümek isteyen göstericilere yönelik polisin müdahalesini görüntülemek isteyen gazetecilerin çekim yapmasına izin vermeyen polisler "genelge var" diyerek müdahale etmişti. Polisin bu müdahalesi akıllara Fransa'da büyük etpki 

Büyük eleştiri toplayan ve hgazetecilerin haber yapma özgürlüğünü engelleyen uygulamaya eleştiriler çoğaldı. Bakan Soylu, eleştirilere yanıt vererek, "Burada ne anayasa ihlali var ne de demokrasi ihlali var" dedi.

Emniyet Genel Müdürlüğü bir genelge yayınladı. Polis memurlarının görev başındayken kayıt altına alınmaması gerekmektedir.

Genelgede, görüntü yakalamanın sık olduğu ve diğer dijital platformlarda paylaşıldığı belirtiliyor.

Bu durumun özel hayatın ve kişisel kullanımın ihlal edildiği durumlarda, bazen de polisin görevini yerine getirmesini engelleyecek şekilde sağlandığı söyleniyor.

Burada bu tescil işleminin engellenmesi ve yasal işlem yapılması istenmiştir.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, genelgeye yönelik eleştirilere yanıt verdi. Soylu, canlı yayında, "Burada 2 ayak var. Birisi kişisel verileri koruma, ikincisi de özel hayatın gizliliği. Güvenlik özgürlük için vardır. Burada ne Anayasa ne de demokrasi ihlali vardır" diyerek savundu.