Çin Cumhurbaşkanı Xi Jinping, Çin’in küresel sağlık topluluğu inşasına katkısını sürdüreceğini ve Tacikistan’a COVID-19 aşısı sağlamayı istediğini belirtti. Xi Jinping, Tacikistan Cumhurbaşkanı İmamali Rahman ile dün bir telefon görüşmesi yaptı. Görüşmede, iki ülke halklarının COVID-19 pandemisi ve diğer farklı sınamalar karşısında dayanışma içinde birlikte çalıştıklarını hatırlatan Xi Jinping, farklı alanlardaki işbirliğinde verimli sonuçlar elde edildiğini ifade etti.
 
Görüşmede Çin’in, Tacikistan’ın ulusal kalkınma stratejisini Kuşak ve Yol inisiyatifiyle kaynaştırmayı güçlendirmesini kararlılıkla desteklediklerini söyleyen Xi Jinping, tarafların ekonomi, ticaret, yatırım, tarım ve dijital ekonomi gibi alanlardaki işbirliğini ilerletmesi gerektiğinin de altını çizdi.
İmamali Rahman ise telefon görüşmesinde, Çin’in COVID-19’a karşı verilen küresel mücadeleye yaptığı katkıları överken, Tacikistan’a salgınla mücadelenin yanı sıra, ekonomik ve toplumsal gelişme alanlarında verdiği destek nedeniyle Çin’e müteşekkir olduklarını dile getirdi. Rahman, Tacikistan’ın iyi komşuluk ve dostluk ruhu doğrultusunda Çin ile farklı alanlardaki işbirliğini ilerletmeye hazır olduğunu kaydetti.
 
Öte yandan Çin’in Irak’a bağışladığı aşılarda dün başkent Bağdat’a ulaştı. Bağışlanan aşılar, Irak hükümeti tarafından halka ücretsiz olarak uygulanacak.

Kaynak:Çin Uluslararası Radyosu
Hibya Haber Ajansı