Elmadağ Belediye Başkanı Adem Barış Aşkın, Sivil Düşünce Haber Portalı'na yaptığı açıklamada, Elmadağ'ın Ankara'ya yakın bir ilçe olduğunu ancak bugüne kadar hak ettiği değeri görmediğini ifade etti.

Başkan Aşkın, Elmadağ'da yaptıkları faaliyetleri ve hayata geçirmek istediği projeler konusunda şunları kaydetti:

''Pandemi süreci diğer ilçelerimizde olduğu gibi Elmadağ için de zordu. Biz, devletin tüm kurumlarıyla koordineli olarak çalıştık. Şu anda dahi, personellerimizi ilçe sağlık müdürlüğü ve Kaymakamlığın emrine tahsis rettik. Ne kadar vefa ekipleri varsa, filyasyon ekipleri varsa hepsine destek çıkmaya çalışıyoruz. Biz işin biraz daha lojistik desteğini yürüttük ama Elmadağ da bunu hakkıyla yaptığımıza inanıyorum. Hiçbir şekilde insanları mağdur etmedik. Gerek alışverişleri olsun gerekse zor durumdaki insanlarımızın yardımına koşmak hususunda olsun hepsine yardımcı olmaya çalıştık. Bu dönemde biraz daha katkılarımızı artırdık. Sosyal yardımlarımızı artırdık. 24 saat esaslı çalıştık. Sahada bir personelimiz mutlaka görevli oldu ve vatandaşlarımızdan gelen talepleri, onların isteklerini gerçekleştirdi. Hiç kimseyi mağdur etmeden, zor durumda bırakmadan bu dönemi sürdürdük. Biz bu organizasyonu çok güzel sağladık; kaymakamlığıyla, sağlık müdürlüğüyle, tüm kurum ve kuruluşlarımızla güzel ahenkli bir çalışma ortamında sürdürdük.

''ELMADAĞ İSTİHDAM MERKEZİ OLACAK''

Elmadağ, Ankara’nın doğusunda kaldığı için biraz daha az gelişmiş bir ilçe. Aslında Ankara’ya en yakın ilçelerimizden birisi ama geri kalmışız. Sosyal anlamda, kültürel anlamda, ekonomik anlamda geri kalmışız. Ama bu son dönemde tabi pandeminin ve diğer faktörlerin de etkisiyle Emadağ’ın geleceğinin daha iyi olacağına inanıyoruz. Birçok fabrika ilçemize gelmek için talepte bulunuyor. Hasanoğlan bölgemize özellikle sanayi kuruluşlarının olduğu bölgeye talepler gelmeye başladı. Tabi şimdi en büyük projelerden birisi siteler. Sitelerin bir kısmı Elmadağ’a geliyor. Siteler OSB’nin aracılığıyla. Bu sayede yaklaşık olarak 20 bine yaklaşan istihdam sağlanacak. Ekonomik anlamda çok büyük bir gelir kaynağı olacak ve aynı zamanda çağımızın en büyük sıkıntısı işsizliğe de bu projeyle birlikte çözüm bulmuş olacağız. Elmadağ avantajlı bir yer. Çünkü büyük fabrikaların olduğu, makine Kimya Endüstrisinin olduğu, Roketsan’ın olduğu, Baştaş ve Zebrano, Yataş gibi firmaların fabrikalarının olduğu bir ilçe burası. Biz bu avantajı daha fazla değerlendirmek istiyoruz. Çünkü bu fabrikalarda çalışan insanların yerleşim yeri Ankara merkez olabiliyor. Günlük olarak gidip geliyorlar. Biz Elmadağ’ın sosyal ve kültürel yapısını düzelterek daha yaşanabilir bir kent haline çevirerek oradaki insanların Elmadağ’da ikamet etmelerini sağlamaya çalışıyoruz.

''KADINLARIN AİLE BÜTÇELERİNE KATKIDA BULUNMASINA DESTEK OLUYORUZ''

Kadınlarımızın gittiği el işi kursları var. Kadınlarımız çok güzel ürünler üretiyor. Kadınların en büyük sıkıntısı ise bunun pazarlama ayağı eksik olduğu için ürünleri ellerinde kalıyor. Biz, kadınlara yönelik kooperatif kurarak tarımsal kalkınma kooperatifinde kadınlarımızı da kattık. Onların ürünlerini de katıyoruz. Belediyemiz bünyesinde bir satış yeri oluşturarak kadınlarımızın yaptıkları ürünlerin satışını yapabilecekleri bir merkez oluşturacağız. Evlerine maddi katkı sağlamalarına destek olacağız. Belediyemize ait tarlalarda domates ürettik, sebze ürettik. Salça, turşuluk, yaparak satışlarını gerçekleştirdik.

''ELMADAĞ'IN SİMGESİ OLAN TİRİT YEMEĞİMİZİ TANITACAĞIZ''

Köy konağımız vardı ve atıl durumda idi. Biz burayı işçilerimizle birlikte revize ettik. Tadilattan geçirdik. Güzel bir köy konağı oluşturduk. Burada özellikle Elmadağ’a dışarıdan gelen insanlar hem ilçemizi tanıtıyor hem de yemek kültürümüzü tanıtmak için güzel bir restoran oluşturduk. İnşallah bu pandemiden sonra restoranı da açacağız. Orada tiridimizi, tandır ekmeğimizi ve yöresel diğer yemeklerimizin hem tanıtımını hem de satışını gerçekleştireceğiz.

''HASANOĞLAN KÖY ENSTİTÜSÜNÜ CAZİBE MERKEZİ YAPACAĞIZ''

Geçtiğimi yıl Türkiye’nin ilk köy enstitüleri festivalini gerçekleştirecektik ancak pandemi dolayısı ile etkinliklerin iptal edilmesi nedeniyle bunu gerçekleştiremedik. Pandemiyi atlattığımız İlk fırsatta festivalimizi hayata geçireceğiz. Amacımız sadece eğlence yapmak değil, köy enstitülerine karşı farkındalığı artırmak olacak. Hasan Ali Yücel’in kaldığı konut, Tonguç Baba’nın kaldığı konutlar, matbaa atölyesi ve diğer atölyelerin hepsi yıkılma tehdidiyle yüz yüze. 1940’lı 50’li yıllarda Ankara’ya gelen insanlar Anıtkabir’i ziyaret ettikten sonra Hasanoğlan Köy Enstitülerini geziyorlarmış. Aşık Veysel, Yaşar Kemal ve çok sayıda isim yapmış sanat ve kültür insanı oranın tozunu almış kişiler. Oranın açık hava müzesi haline gelmesini hedefliyoruz. Büyükşehir Belediyemiz, Milli Eğitim Bakanlığı’ndan o bölgenin tadilatı için izin aldı. Belediye meclisinden de izin almak üzere. Bizim ne yapıp edip o binaları kurtarmamız gerekiyor. Büyükşehir belediyemizin katkılarıyla binaları yıkılma tehlikesinden çıkararak değerlendirmeyi planlıyoruz.

''PARTİ GÖZETMEKSİZİN HİZMET VERİYORUM''

Benim amacım parti gözetmeksizin Elmadağ’a hizmet etmek. Bizi vatandaşımız seçti. Tüm halkımızın belediye başkanıyım. Keşke kentsel dönüşüm daha hızlı bir şekilde Elmadağ’da yürütülseydi. Belediyemizin yanı başında Gençlik ve Spor Bakanlığımızın yaptığı bir yüzme havuzu vardı. Uzun süredir gelişme kaydedilmedi. Ama ben ikili diyaloglarla veya insanları ikna ederek bunların çözüme kavuşacağına inanıyorum.''