İlhan, koronavirüs aşısının iki dozunu yaptırıp bağışıklık kazanan 1 milyon 300 bin kişiden 852'sine Covid-19 tanısı konulduğunu  belirtti. Tanı konulan 852 kişiden 53'ünün hastanede yattığını söyleyen İlhan, 5 kişinin ise yoğun bakımda tedavi gördüğünü ifade ederek, "Yoğun bakımda yatan kişilerden entübe olan ya da hayatını kaybeden yok. Demek ki aşı gerçekten çok etkili oluyor. Zaten aşıda da amaç insanların ağır hastalık geçirmesini engellemek" dedi.

Gazi Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanı, Halk Sağlığı Anabilim Dalı Başkanı, Bilim Kurulu üyesi Prof. Dr. Mustafa Necmi İlhan, ilk koronavirüs vakasının görülmesinin üzerinden 1 yıl geçtiğini anımsatarak, bu süreç boyunca 2 milyon 800 binden fazla kişinin koronavirüse yakalandığını açıkladı. lhan, koronavirüs nedeniyle 29 binden fazla kişinin de hayatını kaybettiğini belirtti.

İlhan, 2 aylık zaman diliminde 10 milyon 400 binden fazla kişiye aşı yapıldığını belirterek, 2 milyon 600 bini de bunların ikinci dozunun yapıldığını söyledi.

İlhan, bağışık olarak tanımlayabilecek 1 milyon 300 bin vatandaşımızdan sadece 852 kişi hastalık tanısı konulduğunu, bunlardan sadece 53 tanesinin hastanede yattığını ve yoğun bakımda yatan sadece 5 kişiden 3'nün ise taburcu edildiğini vurguladı.