AK Parti Defne Gençlik Kolları Başkanı Yusuf Özyurt, partililer tarafından omuzlara alındı, kongre değim yerindeyse düğün havasında kutlandı. Sosyal mesafenin hiçe sayıldığı görüntülerde birçok kişinin maske takmadığı da görüldü video sosyal medyada viral oldu. 

Aynı kongrede milletvekilleri, il başkanı, belediye başkanları ve partililerin kongrede sosyal mesafeye dikkat etmeden oturduğu görüntüler büyük tepki topladı. 

Geçtiğimiz günlerde AK Parti İzmir ve diğer illerde de gerçekleştirilen kongrelerde binlerce insan biraraya toplanmış, mesafe hiçe sayılmış ve bu kişiler hakkında hiçbir işlem yapılmaması kamuoyunda büyük tepkiye neden olmuştu.

Vatandaş, yakınının cenazesine en fazla 10 kişiyle katılabiliyorken, devlet erkanı cenaze törenine binlerce kişiyle katılarak topluma kötü örnek teşkil ediyor.

Bakan Koca da binlerce kişinin katılımıyla gerçekleşen Saraç hocanın cenaze namazına katılmış, kamuoyunun tepkilerin edeniyle özür dilemek zorunda kalmıştı.

Korona virüs önlemleri kapsamında adaletsiz bir tutum sergilenirken, vatandaş, hükümet ve devlet yetkililerinden adil davranmasını bekliyor.

 

sivildusunce.com