Ağrı merkeze bağlı Yığıntepe köy camisi çökme tehlikesiyle karşı karşıya olduğu için kapısına kilit vuruldu. 

Köy muhtarı Mehmet Aydın yaptığı açıklamada, uzun süredir köy camisnin kapısının kilitli halde olduğunu, yetkililere başvuru yaptıkları halde olumlu sonuç alamadıklarını kaydetti. 

 

Aydın, "Caminin kapısı uzun süredir kilitli halde duruyor. Köylüler namaz kılamıyor, çocuklar Kur'an eğitimi alamıyor. Camimizin minaresidnen ezan okunamıyor. Köy muhtarı olduğum için köylüler bu sorunun giderilmesi için sorunlarını bana iletiyor. Caminin onarılması çok maliyetli olacağı için yıkılarak yeniden inşa edilmesi daha akıllıca olacak. Köyümüze taziye evi, imam evi ve kütüphane yapılmasını da istiyoruz. Ağrı merkeze bağlı bir köy olduğumuz halde mağduriyet yaşıyoruz. Ağrı ile Yığıntepe Köyü arası 12 km mesafede ancak camimizin kapısı kilitli. Sivil Düşünce Haber Portalı aracılığı ile tüm yetkililere, iş insanlarına, STK ve duyarlı vatandaşlarımıza çağrıda bulunuyorum; lütfen köyümüzün ezansız ve namazsın kalmasına göz yummayın." ifadelerini kullandı.

Köy camisinin yeniden inşa edilmesi için bir dernek de kurduklarını kaydeden Aydın, "Bir dernek kurarak cami ve taziye evi yapılması için girişimlerimiz oldu ancak olumlu bir sonuç alamadık" dedi.

 

 

Sivil Düşünce Haber Portalı