Ağrı Kültür Dernekleri Federasyonu Başkanı Mehmetnuri Aydemir'in istifasının ardından bir araya gelen Yönetim Kurulu üyeleri basın açıklamasında bulunarak Aydemir'in istifasını geri çekmesi ve görevine devam etmesi çağrısında bulundu.

Federasyonun Kadın Kolları Başkanı Semra Polat, Aydemir'in sosyal medya Facebook hesabından yaptığı istifa açıklamasını laıntılayarak yaptığı açıklamada, istifayı kabul etmediklerini ve Aydemir'in görevine geri dönme çağrısında bulundu.

Yönetim Kurulu tarafından yapılan açıklama şöyle: 

Kamuoyuna
Ağrı Kültür Dernekleri Federasyonu Genel Başkanı Sayın Memetnuri AYDEMIR'in sosyal medya üzerinden 13 Ekim 2021 tarihinde yapmış olduğu Genel Başkanlık görevinden istifa ettiğine dair paylaşım ile ilgili olarak Federasyon Genel Merkez Yönetim Kurulu olağanüstü toplantı yapmıştır. Bu toplantının ana gündem maddesi olan Genel Başkanımızın istifası üzerine Yönetim Kurulumuz kararını alarak basın aracılığı ile kamuoyuna duyurma yönünde oybirliği ile karar almıştır.

Yapılan Yönetim Kurulu toplantısı sonucunda; Ağrı Kültür Dernekleri Federasyonu Kurucu Genel Başkanı ve hali hazırda bu görevi yürüten, 2013 ten bu güne kadar tüm kamuoyunun yakından takip ettiği ve takdir ettiği çalıştaylar, tanıtım günleri, kaynaşma toplantıları, sosyal gönüllülük projeleri yaparak ilklere ve büyük projelere imza atan Memetnuri AYDEMIR'in istifa talebi uygun görülmemiştir.
Genel Merkez Yönetim Kurulunun kararına uyacak demokratik olgunluğa sahip, bütünleştirici, liderlik vakıflarına sahip, mütevazı, samimi, özverili, çalışkan ve Ağrı sevdalısı olan Genel Baskanimiz Memetnuri AYDEMIR'in dün ve bugün olduğu gibi her zaman yanında olduğumuzu tüm kamu oyuna ilan ederiz.

Saygılarımızla..
Ağrı Kültür Dernekleri Federasyonu Genel Merkez Yönetim Kurulu"