Ağrı Kültür Dernekleri Federasyonu Başkanı Aydemir görevinden istifa ettiğini sosyal medya Facebook hesabından duyurdu.

Aydemir açıklamasında şu ifadeleri kullandı:

Kamuoyuna duyurudur.
2014 yılından beri kurucu Genel Başkanı olduğum Ağrı Kültür Dernekleri Federasyonu Genel Başkanlığından ve yönetiminden gördüğüm lüzum üzerine istifa ediyorum.
Bu güne kadar emeği geçen herkese teşekkür ederim.
Bu güne kadar Başkanı olarak yaptığımız icraatlar aşağıdadır.
Ağrılılar olarak İlk defa 17/19 MAYIS 2014 tarihinde Antalya da çalıştay düzenledik toplam 55 kişi katılım sağladı konusu neden Ağrılılar başarısızdır.
Ücretsizdi sponsorlar karşıladı.
İkinci çalıştayımızı 29/31 Ağustos 2014 te Eskişehir’de yaptık. Toplamda 85 kişi katılım sağladı. Konusu Ağrıdaki sorunlardı. Ücretsizdi yönetimdeki sponsorlar karşıladı.
2015 yılında her ay Ankara’da bir meslek gurubunu bir araya getirip tanışmalarını sağladık yaklaşık 30 Prof, 65 hukukçu, 50 işadamı, az sayıda bürokrat, sporcu ve sanatçı. Ücretsizdi yönetim karşıladı.
2015 yılında Gaziosmanpaşa da Ağrılılar olarak ilk defa bir Ağrı İl tanıtım günü düzenledik. 6500 TL bir gelir elde edildi Ağrı tutaktan yer kiralayıp gelmeyen esnaf nedeniyle organizatör masrafları düştükten sonraki 2500 TL yi esnaf zararı göstererek federasyona ödeme yapmadı.
Yine 2015 yılında Tuzla’da Türkiye’deki iletişim kurabildiğimiz bütün STK ları bir araya topladık yaklaşık 160 kişi katılım sağladı. Ücretsizdi yönetim ve belediye karşıladı.
Yine 2015 te İstanbul’da her ay İstişare toplantıları ve kadın kolları çalışması yaptık Marmara Federasyonu Kurulunca onlara devrettik ve devam ettirmediler son buldu.
2016 nisanında Ankara latanya otelde Ağrı Valiliğinin katkılarıyla 185 kişilik Ağrının En’lerinin katıldığı Ağrının sorunları ve çözüm önerileri çalıştayı yaptık. Eski yeni bütün Milletvekilleri ve Ağrılı Bakanlar ile 20 de fazla profesör 50 civarı işadamı katılım sağladı. Ücretsizdi İş adamı Rahmi Yıldırım karşıladı.
Yine 2016 yılı içerisinde Antalya’da Antalya Anadolu Federasyonu ve Antalya Derneğiyle birlikte SEA LİFT otelinde Katılımcılarla üç günlük istişare toplantıları düzenledik. Ücretsizdi yönetim karşıladı.
28 Mart 4 nisan 2017 yılında Maltepe sahilde geniş çaplı bir Ağrı İl tanıtım günü düzenledik.
Dönem Valisi Sayın Musa Işın beyin olur vermesine rağmen Kültür Müdürü Sayın Muhsin Bulut katılım sağlamayarak valilik standını boş bırakmıştı. Soğuk hava ve Cumhurbaşkanlığı seçimi nedeniyle ilgi yoktu herkes zarar etti esnaf dahil.
Aynı dönemde tuzla belediyesi gençlik kampında ağrıdan getirdiğimiz genç kardeşlerimizi bir hafta istanbulda ağırladık ve geziler yaptırdık. Ücretsizdi belediye ve yönetim karşıladı.
2017 yılında İstanbul’da adalet Turan’ın otelinde ağrılı iş adamlarıyla tanışma toplantıları düzenledik. Ücretsizdi Adalet Turan karşıladı.
Yine Ankara’da 26 Eylül 2017 de point otelde iş adamları rektörler ve siyasilerin katılımıyla ağrıdaki eğitim konulu bir sempozyum gerçekleştirdik. İbrahim Çeçen ve Iğdır üniversiteleri rektör ve yardımcıları katılımcıları bilgilendirdi. Ücretsizdi Başkan Vekilimiz Rahmi Yıldırım karşıladı.
10/15 nisan 2018 tarihinde Ağrının 100. Kurtuluş yılında Ankara AKM valilik nezdindeki ilk Ağrı İl tanıtım gününü düzenledik. 240 TL gelir elde ettik.
14/18 Şubat 2019 da Valilikle Ankara’da 2. Ağrı İl tanıtım gününü düzenledik. Federasyon ve organizasyon firması 25.000 TL civarı zarar etti.
29 Mayıs 2019 da etimesgutta geniş kapsamlı üst düzey 300 kişilik bir iftar programı düzenledik. ücretsizdi Başkan yardımcımız Mehmet Ali Yıldırım karşıladı.
2021 yılında pandemiye rağmen gençlik ve spor bakanlığı ile birlikte nesilden nesile gönül köprüsü projesi kapsamında Ağrı huzur evindeki yaşlılar ile gençlik merkezindeki gençleri bir araya getirerek yıl içerisinde sırasıyla yaş günleri kutlayarak gezilere götürdük sinema izlettik Doğubeyazıt’ta pikniğe götürüp İshak paşa gezisi ve Ahmedi hani gezisi yaptırdık.
Yine 2021 yılında 81 il içerisinden sadece 8 ile tahsis edilebilen İstanbul Maltepe tanıtım günlerini 7/10 Ekim tarihlerinde Ağrılılar adına düzenledik.
Ağrı Konfederasyonunun girişimleri sonucunda önce Ağrı valiliği katılımdan vazgeçti sonrasında İstanbul Büyükşehir belediyesi Ağrıdan alıp Gaziantep Federasyonuna il tanıtım günleri olarak verdi.
Bizim Ağrı Konfederasyonuna haklarımızı devredip tanıtım günlerini Gaziantep’e vermesinler siz yapın dememize rağmen Konfederasyonunun Ağrı günlerini iptal girişiminden vazgeçmemesi sonrası yönetim ve İstanbul’daki kültür Dernekleri federasyonu ve yaklaşık 20 dernek başkanı ve yönetiminin girişimleri sonucu 4 ekim Pazartesi günü saat 16 surlarında Mehmet UŞEN’in Başkanı olduğu Federasyona Ağrı il tanıtım günleri yeniden tahsis edildi.
Bu süreçten sonrada Konfederasyon ve yönetiminin engellemelerine rağmen il tanıtım günlerini gerçekleştirdik.
Son olarak organizatörün birden bire değişmesi bizi zarara sokacak bir kaç girişimi ve kendisine ulaşamamamız neticesinde şahsıma yapılan mesnetsiz suçlamalar Federasyona zarar verir duruma geldiğinden gerek yönetimdeki arkadaşların gerekse Ağrılıların zarar görmemesi için istifa etmem kaçınılmaz olmuştur.
Kamuoyuna saygıyla duyurulur.
Memetnuri Aydemir.

Sivil Düşünce Haber Portalı