Ülkenin COVID-19 görev gücü 10.082 yeni koronavirüs vakası ve 141 yeni ölüm bildirerek pandeminin başlangıcından bu yana toplam enfeksiyon sayısını 391.989 vaka ve 3.240 ölüme getirdi.
Geçen hafta yetkililer Delta varyantının artık ülkenin vaka yükünün yaklaşık yüzde 80'ini oluşturduğunu söyledi.

Resmi Kraliyet Gazetesi'nde Cuma günü geç saatlerde yayınlanan bir duyuruya göre, en fazla iki yıl hapis cezası veya 40.000 Tayland Bahtı'na (1.219.88 $) kadar para cezası veya her ikisi ile birlikte halka açık toplantılar yasaklandı.

Bangkok Post Cumartesi günü, Başbakan Prayut Chan-o-cha'nın orduya ve polise başkentin yetkililerine en kötüsü için kapıdan kapıya testler yapmak üzere 200 ekip görevlendirme konusunda yardım etme talimatı verdiğini bildirdi. şehrin bazı kısımlarını vurdu.
The Post, hareketin "artan enfeksiyonları önlemek için enfekte insanları bulmayı ve izole etmeyi" amaçlıyor.

Cuma günü Prayuth, ülkenin Nisan ayının başından bu yana oldukça bulaşıcı Alfa ve Delta COVID-19 varyantlarının körüklediği en kötü koronavirüs salgınıyla savaşırken hükümetin daha fazla kısıtlama düşündüğünü söyledi.

Prayuth, resmi Facebook sayfasında, “İnsanların hareketini mümkün olduğunca sınırlamak ve daha fazla tesisi kapatmak için önlemleri genişletmeye ihtiyaç var” diye yazdı.

Tayland'da yüksek riskli olarak kabul edilen bölgeler, hareket ve toplanma kısıtlamaları, alışveriş merkezleri ve bazı işyerlerinin kapanması ve 21.00-4.00 saatleri arasında sokağa çıkma yasakları ile Pazartesi gününden bu yana bir yıldan fazla bir süredir en zorlu kısıtlamalar altında.

'Turist balonu'
Prayuth, yabancılar için bir turizm programı başlatmak için Phuket'i ziyaret ederken pozitif bir vakayla temas ettikten sonra neredeyse iki haftadır kendini tecrit ediyor.

COVID-19'daki yeni karantina ve ülke çapındaki artışa rağmen, ülkede aşılı yabancı turistlere üç Tayland adası daha açıldı.

Adalar - Samui, Tao ve Phangan - Perşembe günü krallığın hırpalanmış turizm endüstrisini canlandırma çabasının bir parçası olarak ziyaretçileri karşıladı.

Tayland, 1 Temmuz'da aşılı gezginlerin Phuket adasını ziyaret etmesine izin veren "sandbox" programını başlattı. Turistler bir otelde karantinaya almak zorunda değiller ancak iki hafta boyunca Phuket'ten ayrılamazlar.


Yeni turizm planının genişletilmesinin bir parçası olarak, ziyaretçilerin Samui'de onaylanmış bir otelde bir hafta kalmaları ve dördüncü gün konaklama yerlerinden ayrılmaları gerekmektedir.

İlk haftalarından sonra, Tao veya Phangan'a girmelerine izin verilmeden önce negatif bir COVID-19 testi yaptırmaları gerekecek.

Phuket adası açıldığından beri, 10'u COVID-19 için pozitif test eden en az 5.000 yabancı turist aldı.


Yetkililer, Samui ve diğer iki adaya hemen büyük bir akın beklemiyor.

Koh Samui Turizm Derneği Başkanı Ratchaporn Poolsawadee, “Samui Plus” planını yumuşak bir açılış olarak nitelendirdi.

Üç adanın sakinlerinin yüzde 75'inin aşılandığını söyledi.

(Dış Basın)