Piyasa Gündemi

Fed toplantısı sonrasında güç kazanan küresel risk iştahı gücünü genel olarak korumaya devam ediyor. Küresel çapta açıklanan ekonomik veri akışları piyasaların yakın takibinde yer alırken, salgın cephesindeki gelişmeler de gündemdeki yerini koruyor. Bugün yurt içinde açıklanacak temmuz ayı enflasyon rakamları oldukça önemli olacak. Piyasadaki konsensüs beklentiler TÜFE’nin aylık bazda %1,57 oranında artış kaydetmesi yönünde şekilleniyor. (Gedik Yatırım: %2,00)

Açıklanacak Önemli Ekonomik Veriler  
     
•    10:00 Türkiye – TÜFE/ÜFE Önem: Yüksek
•    17:00 ABD – Fabrika Siparişleri Önem: Yüksek

BIST-100 Güne Başlangıç

Salgın kaynaklı endişelerle zaman zaman düzeltmeler gündeme gelse de temmuz ayında genel olarak yukarı yönlü bir seyir kaydeden küresel hisse piyasaları dün de gün içerisinde pozitif seyrini sürdürdü. Yurt dışındaki olumlu havanın ve kur cephesinde yaşanan geri çekilmenin katkısıyla BIST-100 Endeksi dün günü %0,48’lik yükselişle 1.399,65 puandan tamamladı. ABD borsaları günü karışık kapanışlarla tamamlarken, bu sabah ABD vadelileri hafif alıcılı bir seyir izliyor. Asya piyasalarında karışık bir görünüm hâkim. Avrupa borsalarının güne yataya yakın açılışlarla başlamaları bekleniyor. Endeks kapanışında 8,35 – 8,36 aralığında bulunan Dolar/TL, bu sabah 08:35 itibariyle 8,35’li seviyelerden işlem görmekte. BIST- 100 Endeksi’nin güne yataya yakın bir açılışla başlamasını bekliyoruz.

BIST-100 Strateji

Endeks tarafında ana düşüş trendi ve 200 günlük basit ortalamanın da bulunduğu 1.400 – 1.410 aralığı ilk önemli direnç bölgesi olarak karşımıza çıkarken, yükselişlerin güç kazanabilmesi ve devamlılığı açısından bu bölge üzerinde kapanışlara ihtiyaç olduğunu değerlendiriyoruz. Bu bölge aşılmadan mevcut seviyelerden yeni pozisyon alımının riskli olacağı kanaatindeyiz. Bugün açıklanacak enflasyon verisi endeksin seyri üzerinde belirleyici olacaktır. Yükselişlerde 1.410 üzerinde 1.423 ve 1.445 seviyeleri direnç olarak takip edilebilir. Geri çekilmelerde ise 1.375 – 1.370 aralığı en güçlü destek konumunda olup, herhangi bir sebeple bu bölgenin altına sarkılması teknik baskının yeniden şiddetlenmesine ve 1.350’li seviyelerin yeniden test edilmesine neden olabilir. 

Kaynak Gedik Yatırım
Hibya Haber Ajansı