ABD'nin EastMed projesinden desteğini çekmesi günlerdir Yunan medyasında manşetlerde bulunuyor. Konuyla ilgili bir makale Greek City Times'da Paul Antonopoulos'un imzasıyla yayınlandı.
Haberde, Joe Biden yönetiminin Türkiye ile herhangi bir ihtilafa düşmemek için EastMed projesinden desteğini çektiği iddia edildi.
Yunan makamları ABD'ye alenen tepki göstermemekle eleştirilirken Miçotakis, "ABD'nin desteğini çekmesi önemli değil" dedi.
Yazıda, göreve geldiğinde Yunan halkının yüzde 54'ünün desteklediği çekilme kararının ardından ABD'nin Yunanistan'daki imajının zedelendiğine dikkat çekildi.

 "YUNANİSTAN, WASHINGTON İÇİN TÜRKİYE KADAR ÖNEMLİ DEĞİL"

Ayrıca bu sürecin Atina'nın Avrupa Birliği'ne (AB) yönelme olasılığını güçlendirdiği de yazıda tartışıldı.

Makalede, "Washington, Yunanistan'ın kendileri için Türkiye kadar önemli olmadığını kanıtladı. ABD, hiçbir hükümetin, hatta bir müttefikin bile onlara güvenemeyeceğini bir kez daha kanıtladı." açıklamalar yer almaktadır.

 "DOĞU AKDENİZ'DE YENİ TÜRK ZAFERİ"

 Yunan haber sitesi Defensenet de benzer bir yazı yazdı.

 "Biden'ın EastMed'den ayrılması Türkiye'nin Doğu Akdeniz'deki yeni zaferidir" başlıklı yazıda, "Biden hükümetinin son dönemde çok net bir Türkiye yanlısı 'dönüş' sergilediği" değerlendirildi.


Kıbrıs Postası