Pazar günü öğleden sonra uçakla Dedeağaç'a gelip Gümülcine'yi
ziyaret etmesi beklenen Bakan Çavuşoğlu için Yunanistan’da hazırlıklar başladı.
Dışişleri Bakanı ile birlikte Türk diplomatlar ve gazetecilerde bu geziye eşlik edecekler.
Türkiye Dışişleri Bakanı'nın Trakya gezisine ve Yunanistan - Türkiye Dışişleri bakanlarının basın toplantısına komşu ülkenin televizyon kanalları yoğun ilgi gösteriyor.
Çavuşoğlu'nun Nikos Dendias tarafından verilecek özel akşam yemeği için Pazar akşamı Atina'ya gitmesi bekleniyor. Pazartesi sabahı, iki Dışişleri bakanı Maximos Sarayı’nda Kyriakos Mitsotakis'i ziyaret edecek. Bu toplantıda Türkiye Dışişleri Bakanı'nın Recep Tayyip Erdoğan'ın mesajını Yunanistan Başbakanı'na iletmesi ve Türk-Yunan ilişkilerinin geliştirilmesi konusunu görüşmesi bekleniyor. Nikos Dendias ve Mevlüt Çavuşoğlu, diplomatlarla birlikte Dışişleri bakanlığında görüşmelere devam edecek ve iki ülkenin devlet televizyon ağlarının yanı sıra devlet haber ajanslarına açıklamalarda bulunacaklar. Şu ana kadar herhangi bir gerginlik yaşanmaması için iki bakandan sorulacak bir soru yok. Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ve diplomatların Pazartesi günü öğle saatlerinde Atina'dan ayrılması bekleniyor.

Yunan Kabinesi Çavuşoğlu için toplanacak
Yunanistan parlamentosun bugün öğleden sonra Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuloğlu'nun yapacağı ziyaret için toplanacak. toplanacak.
Çavuşoğlu ve Dendias arasındaki görüşmelerde, Haziran ayında yapılacak NATO Zirvesi'nde olası Mitsotakis-Erdoğan görüşmesinin hazırlanmasının yanı sıra Ege ve Doğu Akdeniz'deki gelişmelerin de ele alması bekleniyor.