Eğriboz Adası ve Mora'daki yangın bölgelerinden televizyon kanallarına konuşan öfkeli halk, yangınlara müdahale için artık çok geç olduğunu belirterek hükümete tepkilerini dile getirdi.
Muhalefet partileri, yangınların tırmanmasından hükümeti sorumlu tuttular ve ilgili kabine üyelerinin derhal istifa etmelerini istediler.
Gelen tepkiler üzerine millete seslenen Başbakan Kiryakos Mikoktakis, bu konuda siyasi sorumluluğu üstlendiğini belirterek, devlet mekanizmasının yangınları söndürmede zafiyet gösterdiği durumlardan dolayı Yunan halkından özür diledi.
Yangın felaketinin sorumlularının belirlenip hesap sorulacağını ifade eden Miçotakis, mağdurlara 500 milyon Euro'luk acil yardım paketi sözü verdi.

"BU KONUDA 'CİNAT' DERECESİNDEN MİÇOTAKİS HÜKÜMETİNİN SORUMLULUĞU VARDIR"

Radikal Sol İttifak Partisi (SYRIZA) Genel Başkanı Aleksis Çipras, yangınların yol açtığı felaketten hükümeti sorumlu tutarak, Miçotakis'in kendilerinin ve bilim insanlarının uyarılarına kulak asmadığını kaydetti.
Hükümetin orman yangınlarıyla mücadelede "kabul edilemez bir yönetim tarzı" uyguladığını ifade eden Tsipras, Miçotakis hükümetinin bu konuda "cinayet" derecesinde sorumluluğa sahip olduğunu söyledi.
Değişim Hareketi Partisi (KİNAL) Genel Başkanı Fofi Gennimata, yangınların yol açtığı facianın hükümetin başarısızlığının boyutlarını ortaya koyduğunu belirtti.
Vatandaşı Koruma Bakanı Mihalis Hrisohoidis ve Yunanistan Sivil Savunma ve Kriz Yönetimi Bakan Yardımcısı Nikos Hardalias'ın derhal istifasını talep eden Gennimata, bu insanlar devam ederse, Başbakan'ın özrünün bir "mazeret"ten başka bir şey olmayacağını söyledi. iletişim". 

"HÜKÜMETİN KABUSU SONLANDIRMASI GEREKİYOR"
Yanis Varoufakis liderliğindeki Mera25 Partisi'nden yapılan açıklamada, Eğriboz'un kuzeyinde ve Mora'da çıkan yangınlarda halkın devlet tarafından yalnız bırakıldığı belirtildi.
Açıklamada, Miçotakis hükümetinin ülkenin içinde bulunduğu 'kabusa' bir an önce son vermesi gerektiği belirtilirken, "Bütün bunlar için 'Miçotakis AŞ' sisteminin tamamının sökülmesi bir kurum için ön koşuldur. Oligarşik çıkarlara hizmet eder ve toplumu yağmalamaya, yoksullaştırmaya ve terk etmeye hizmet eder.” ifadesi kullanıldı.

EĞRİBOZ VE MORA'DA ORMAN YANGINLARI DEVAM EDİYOR
Öte yandan Eğriboz ve Mora'da çıkan orman yangınlarını söndürme çalışmalarının bugün de devam ettiği bildirildi.
İtfaiye yetkilileri, Eğriboz'un kuzeyinde bazı noktalarda kontrol altına alınan yangınların yeniden alevlendiğini, rüzgarın etkisiyle sürekli yön değiştiren faciaya karadan ve havadan müdahale edildiğini bildirdi.
Alevlerin yayıldığı yeni bölgelerde bazı köylerin boşaltıldığı, evlerinden çıkmayan bazı vatandaşların da kendi imkanlarıyla alevleri söndürmeye çalıştığı belirtildi.
Mora ve Doğu Mani'nin İlia bölgesinde devam eden yangınlara karadan çok sayıda itfaiyenin yanı sıra havadan 9 uçak ve 4 helikopterle müdahale edildiği paylaşıldı.