Türk Yatırımcı Baran Ercan ile keyifli bir sohbet gerçekleştiren Yunanistan emlak Danışmanı Kosta Arslanoğlu, Yunanistan’daki gayrimenkul piyasanın durumunu izleyicileriyle paylaştı.

Amacının insanların bilgi alması ve para kazanmasını sağlamak olduğunu dile getiren Arslanoğlu sohbete Baran Ercan’ın bu işe nasıl girdiğini sormakla başlıyor.

Türk Yatırımcı Ercan Baran şu ifadeleri kullandı: “Türkiye’de doğdum 7 yıldır Yunanistan’da yaşıyorum. Kiraladığım evde bir odamı kiraya vermiştim oradan kazanmaya başlamamla bu işe başladım. Bu şekilde emlak işine girmiş oldum. Ev almaya başladık yatırım yaptık. Atina çok turistik bir yer. Abimle beraber ev almaya başladık. Bu şekilde sektöre girdim. “

Kosta Arslanoğlu: Yatırımlar hangi bölgeye yapılıyor?

"Genelde şehir merkezini tercih ediyorum. Metroya yakın yerler kafelere barlara yakın yerleri tercih ediyorum."

Emlak piyasası öngörüleri

"Fiyatlar 4 5 sene öncesine kadar uygundu. Evler çok yeni değildi ama şu an fiyatlar yükseldi. Pandemiden dolayı pek ne olacağı belli değil ama yine de bir iniş yok. Şu an bile yavaş yavaş turistler gelmeye başladı. Turistin kesileceği bir yer değil burası o yüzden emlak piyasasının düşeceğini zannetmiyorum. İnanlara pandemiden sonra gezme ihtiyacı doğacak. O yüzden ev almak Türkler için çok uygun. Avrupa’ya göre en uygun fiyatlar yine burada ama yükseleceğini düşünüyorum."

Atina halkının açık görüşlü olduğunu vurgulayan Baran, halkın Türklere karşı kötü bir bakış açısına sahip olmadığını söylüyor.

Kosta Arslanoğlu: Yunanistan’da ev almak zor mu?

"Burada prosedür biraz uzun sürüyor tabi Türkiye’deki gibi değil. Çok farklı şeyleri var bazı evin 6 ay sürdüğü oluyor. Sonunda çok güzel bir şey elde etmiş oluyorsunuz."

Kosta Arslanoğlu: Yunanistan’da yaşamak nasıl?

"Bana göre rahat, İstanbul gibi kalabalık değil. Yemekleri güzel, deniz temiz ve yakın. Hayat daha rahat stres yok. İnsanlar çok iyi gayet açık görüşlüler. Ben seviyorum Atina’yı. Genel olarak Türklere karşı Yunanistan halkının bakış açısı kötü değil, sadece politik şeyler."

“Kışın turist sayısı azalıyor ama yine de bitmiyor”

Atina’da kış mevsiminde turist sayılarında azalma olduğunu belirten Ercan Baran, yine turistlerin Yunanistan’a geldiğinin altını çiziyor.

Kosta Arslanoğlu: Airbnb mi normal kira mı?

"Airbnb’nin çeşitli sorunları olabiliyor. Müşteriyle uğraşıyorsun sürekli bir şeyi kaybedebiliyor. Eve zarar verebiliyor. Tabi bu konuda Airbnb birçok şeyi karşılıyor, her şeyi yasal yaptığınız takdirde. Yüzde 15 belli bir kademeye kadar verdi ödeniyor. Airbnb’de daha çok kazanacaktır ama tabi giderleri de olacaktır. Temizlik, su internet gibi.

 

Hibya Haber Ajansı