Bakan Dendias, euronews'e verdiği röportajda, Atina yönetiminin Türkiye ile İlişkilerini ileriye taşımak istediğiniğ ancak bir problemi çözmek için aynı kurallara uymak zorunda olmak gibi bir sorunun olduğunu belirtti. Uluslararası toplumdaki kurallar çok açık olduğunu belirten Dendias, aynı kurallarla hareket edilmesi halidne sorunların çözüleceğini kaydetti. 

Dendias konuşmasında, Türkiye'nin kuralları kabul etmediği iddiasında bulunarak uluslararası hukukun kabul etmesi ve bu kurallara uyması gerektiğini vurguladı. Türkiye'nin Deniz Hukuku sözleşmesini kabul etmesi gerektiğini belirten Dendias, uluslararası hukuk konularında çok fazla seçenek olmadığını kaydetti. 

Dendias, "Arkadaşım" hitabında bulunduğu Çavuşoğlu ile güzel bir akşam yemeği yediklerini belirterek, basın toplantısındaki gerginliğin ikili ilişkilerde yeni bir bozulmaya sebebiyet vermediğini savundu fakat 'kavgacı üslubuyla' ilgili, "olmasını istediğim bir şey değildi." diyerek ses tonunun yüksek olduğunu kabul etti.  

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Doğu Akdeniz'le ilgili uluslararası zirve düzenleme önerisine değinen Dendias, 'Türk saldırıları' olarak nitelendirdiği ihlalleri sona erdirecekse diyaloğa açık olduklarını söyledi.  

Türkiye'nin Yunanistan toprakları üzerinde 400'den fazla uçuş gerçekleştirerek toprak bütünlüğünü ihlal ettiğini iddia eden Dendias, herhangi bir uluslararası sözleşmede veya uluslararası hukukta, bir ülkenin savaş uçaklarının başka bir devletin toprakları üzerinde uçmasına izin veren herhangi bir madde olmadığını, bununla birlikte Türkiye ile müzakereler ile ilgili sorunlarının bulunmadığını kaydederek ikili ilişkileri ileriye taşımak istediklerini savundu.