Yunanistan'da aşı protestoları devam ederken, Başbakan Kiryakos Miçotakis, aşı zorunluluğunun Anayasa'ya uygun olduğunu savundu.

Başbakan, Yunanistan'ın başkenti Atina'da aşı zorunluluğu yasasını protesto edilmes,ine yönelik yaptığı açıklamada, "devletin tüm vatandaşlardan toplumsal ve ulusal dayanışma için aşı olmalarını talep etme hakkına sahip olduğunu” dedi.

DW Türkçe'de bugünkü yeri yorumlayan Mitsotakis, Yunan Anayasası'na işaret ediyor.

Ülkedeki bazı kesimlerin protestoları için aşı günleri ve aşılara karşı aşı. Yasaya göre, gastronomi hizmetleri için kapalı mekanlara ve etkinliklere yalnızca aşılı kişilerin girmesine izin verilir. Ayrıca hukuk, sağlık ve kazanç için gece elbiseleri giyer. Bu ücret aşıdan alındığı gibi alınacak ve aşılmayacaktır. Ve özel dikiş işçilerinden aşı talep edilebilir. Aşı olmak istemeyenler çıkarılabilir.

Protestolara 5 bin kişi katıldı

Yasa mecliste kabul edilmeden önce, özellikle Çarşamba günü şehirde protestolar düzenlendi. Dünyanın dört bir yanındaki protestolara 3 bini polis hedefleri tarafından olmak üzere bin kişi katıldı.

Corona aşısı karşıtları, hükümeti durumu aşıyla suçlamakla suçluyor. 10 milyon 700 bin kişi patlayana kadar 600 bin kişinin iki doz aşıyı tamamladığı bildirildi.