Başbakan Miçotakis, Bakan Dendias'a talimat verdiğini itiraf etti. Miçotakis ayrıca Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile bir araya geleceğini söyleyerek, "Görüşme olacak çünkü konuşmamız gerekiyor. Görüşmenin gecikmeyeceğine inanıyorum" dedi.

Miçotakis, özel bir televizyon kanalına yaptığı açıklamada, iki ülke ilişkilerine yönelik değerlendirmelerde bulunarak, "Erdoğan ile bir araya geleceğim. Bunun ne zaman olacağını söyleyecek durumda değilim. Görüşme olacak çünkü konuşmamız gerekiyor. Görüşmenin gecikmeyeceğine inanıyorum." ifadelerini kullandı. 

Miçotakis, iki ülke arasındaki sorunların çözümü için tek çerçevenin uluslararası hukuk olduğunu savundu. Miçotakis konuşmasında, "Türk-Yunan ilişkilerinin artık Türkiye-Avrupa ilişkilerine dönüştüğünü" söyledi. 

Miçotakis, Dendias'ın Ankara'daki basın toplantısındaki fevri tutumu ile Türkiye ile diyalog sürecine ilişkin, "Kamu önündeki tartışmalar belki nadirdir ancak aynı zamanda da yararlı olabilir çünkü dostluk başka alışveriş başka. Biz, uluslararası ilişkilerimizde uluslararası hukuk kurallarından başka bir şey istemiyoruz. Kimsenin amacı kavga etmek değildi. Verilen talimat hiçbir tahriki yanıtsız bırakmamaktı. Diyalog çerçevesi mevcuttur. İstikşafi görüşmeler devam etmekte ve diyalog kesilmemektedir." dedi.