Spor Toto Süper Lig ekiplerinde Öznur Kablo Yeni Malatyaspor'da başkan Adil Gevrek olağanüstü seçimli kongre kararı aldıklarını ve aday olmayacağını açıkladı.
Sarı-siyahlı kulüpten yapılan açıklamada 24 Nisan Pazar günü gerçekleştirilmesi için olağanüstü genel kurul kararı alındığı aktarıldı.
Kendi imzalı yazılı metinde gururla, azimle bu göreve talip olduklarını belirten Başkan Gevrek, "2014 yılının haziran ayında çıkmış olduğumuz bu dava yolunda, çok yıpranacağımızı bilerek ve buna talip olarak çıktık. Doğduğumuz topraklara, özlenen futbol heyecanını geri getirilmeli düşüncesiyle bu zorlu mücadeleye girme kararı aldım. Malatya Futbolu 2. Ligde olmamalı, yeniden Süper Lig’e hatta UEFA’ya gidebilmeli ve ben bunun hayaliyle bu göreve talip oldum. Biliyorum ki ben bu düşüncelerimi o günlerde dostlarımla büyüklerimle paylaştığımda, yüzlerinde bir tebessümle onlar dahi bunun olacağına ihtimal vermiyorlardı." ifadelerini kullandı.
Malatya ekibinin maddi anlamda zor zamanlar geçirdiğinin altını çizen başkan Adil Gevrek, "2019-2020 sezonu sonunda özellikle yabancı futbolcuların tek taraflı fesihleri sonucu CAS nezdinde kabul görünen fesih tazminatları, gerek hali hazırdaki futbolcularımızın biriken tahakkuk etmiş alacakları, kur farkları, naklen yayın gelirlerindeki düşüş gibi olumsuz parametreler sebebiyle kulübümüz ekonomik anlamda çok ciddi bir darboğazdan geçmeye çalışmaktadır." şeklinde görüş bildirdi.
Taraftarlarından haklarını helal etmesini isteyen Gevrek, sözlerini şöyle bitirdi:
"8 yıl boyunca beraber yol yürüdüğüm bana inanan ve destek olan tüm yöneticilerimize, kulüp personeline teşekkür ediyor haklarını helal etmelerini istiyorum. En az benim kadar bu süreçte yıpranan, zaman ayırıp ilgilenemediğim çocuklarıma ve aileme çok teşekkür ediyorum. Benim bu hayattaki en büyük sevdam Yeni Malatyaspor’dur. Ben sevdamdan vazgeçmem, vazgeçmeyeceğim. Kulübümüz menfaatleri doğrultusunda aday olmayacağımı belirterek, 24 Nisan tarihinde olağanüstü genel kurul yapma kararı aldığımızı Kamuoyuna ilan ederiz."

Hibya Haber Ajansı