Eski bakanlardan Mahir Ünal, geçtiğimiz günlerde katıldığı bir programda kabine değişikliğine yönelik açıklamada bulunmuştu. Kulislerde kabineye yönelik gerçekleştirilecek revizyonda adı geçenlerden biride eski başbakanlardan Tansu Çiller. 

Kulis bilgileriyle ilgili haberimizi okumak için tıklayın.

Türkiye'de siyasi anlamda karşılığı olmayan Çiller'in dışişleri bakanlığı görevine getirileceği edindiğimiz kulis bilgileri arasında yer alıyor.

90 yılların karanlık simgelerinden biri olan Çiller, başbakanlığı döneminde develüasyon, ekonomik kriz, faili meçhul cinayetlerin yaşandığı kötü bir dönemin siyasetçisi. Kulis bilgileri doğruysa, dışişleri bakanı olması halinde kara listelerle dolu siyasi kariyerine daha neler ekleyeceği merak konusu.

"ERDOĞAN ESKİLERDEN MEDET UMUYOR"

2018 genel seçiminde miting otobüsünün üstüne Erdoğan ile birlikte çıkan Tansu Çiller şaşkınlığa neden olmuştu. Konuya ilişkin açıklamada bulunan CHP'nin cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce, “Dün baktım Tansu Çiller de mitinge gitmiş. Erdoğan ne diyor? Sürekli 90'lara dönmekten bahsediyor. 90'ların simgesi orada. Sürekli geçmişi kötülüyor ama Tansu Çiller'den medet umuyor. O zaten başarılı olsaydı partisini kalkındırırdı" ifadelerini kullanmıştı.

 

Sivil Düşünce Haber Portalı

sivildusunce.com