Yeni Dünya Partisi Lideri Emanullah Gündüz, Ankara'da yaptığı video açıklamada, israil'in Mescidi Aksa'daki saldırısını sert şekilde eleştirdi. 'israil'e komşu müslüman ülkeler üçer füze atsa sorun çözülür. İslam aleminin Lideri Türkiye tek füze atsa sorun çözülür' dedi.

Gündüz, "Zulüm Filistin'de 1948'de başladı. israil işgal katliam ve terör eylemlerine boyutunu artırarak devam ediyor! Bunu da Müslümanlardan güç alarak yapıyor! Yani müslümanların bir olmamasından dağınık olmasından güç alıyor!" dedi.

Gündüz, şu ifadeleri kullandı:

"Kudüs meselesi siyasi ve coğrafi değil imani İslami olarak tüm müslümanların gündeminde olmalıdır!

israil diplomasiden anlamaz güçten anlar! Müslüman ülkeler bir olmalı her saldırıda Dünya basınına birlik halinde sert tepki dile getirilmeli. İslam İşbirliği Teşkilatı artık yüzeysel ve pasif bir kurum olmaktan çıkarılıp aktif ve yaptırımı olan bir yapıya kavuşturulmalıdır.

Her saldırı sonrası İsrail'e sınır komşusu olan Müslüman ülkeler Mısır Suriye Ürdün Lübnan çok değil üçer füze fırlatsa ve İslam aleminin Lideri olan Türkiye bir roket atsa bir İHA havalandırsa korkak israil kuyruğunu kıstırıp saklanacak delik arayacaktır!

Savaş çağrısı yapmıyoruz savaş istemiyoruz sadece israil'in anladığı dilden konuşalım diyoruz."