Xi Jinping, gönderdiği mektuplarda, Beijing Kış Olimpiyatları’nın Çin halkı için mutlu bir olay ve uluslararası Olimpiyat davası için de büyük bir olay olduğuna dikkat çekerek, Çin halkının ve uluslararası toplumun desteğiyle basit, güvenli ve muhteşem bir Olimpiyat düzenleneceğini ifade etti.

Tacoma Belediye Başkanı Victoria Woodards ve Steilacoom Belediye Başkanı Dick Muri, kısa süre önce Cumhurbaşkanı Xi Jinping'e birer mektup göndererek, Xi’nin ve Çin halkının yeni yılını kutlamıştı. İki başkan, Beijing Kış Olimpiyatları için de başarı dileklerini sunmuştu.

Woodards, mektubunda COVID-19 salgını sürerken sorumlu ve iyi şekilde organize olmuş Çin’in güvenli, sağlıklı ve başarılı bir Kış Olimpiyatları’na ev sahipliği yapmasının dünya için büyük bir şans olduğunu belirtmişti.

Woodards, Tacoma sakinlerinin Beijing Kış Olimpiyat Oyunları’nı izleyeceğini, sporculara ve Beijing’e destek vereceğini dile getirmişti.

Muri ise mektubunda Kış Olimpiyatları'nın iyi şekilde organize edilmiş olarak başarıyla düzenleneceğine inandığını kaydetmişti.

Kaynak Çin Uluslararası Radyosu
Hibya Haber Ajansı