China Eastern Airlines’e ait Kunming-Guangzhou seferini yapan MU5735 sefer sayılı Boeing 737 tipi yolcu uçağının Guangxi Zhuang Özerk Bölgesi’nin Wuzhou kentinde düşmesinin ardından Çin’de ‘acil durum müdahale mekanizması” başlatıldı. 123 yolcu ve 9 mürettebat dahil 132 kişi bulunan uçağa ulaşmak için sürdürülen çalışmalar devam ediyor. Çin Medya Grubu muhabirinin olay yerinden aldığı son bilgiye göre, uçağa ait bazı enkaz parçaları bulundu. Uçakta yabancı uyruklu yolcu bulunmuyordu.

Olayın ardından Çin Cumhurbaşkanı Xi Jinping, acil durum müdahale mekanizmasının başlatılması talimatı verdi. Başbakan Yardımcısı Liu He ve Çin Devlet Konseyi Üyesi Wang Yong, olayın sebebini araştırma ve ilgili kurtarma çalışmalarını yönlendirmek üzere dün olay yerine ulaştı.

Çin Cumhurbaşkanı Xi, ülkedeki tüm yolcu uçaklarının güvenliğinin kontrol edilmesi talimatını vererek halkın can güvenliğinin yüzde yüz sağlanması gerektiğini kaydetti. Çin Başbakanı Li Keqiang da kazada hayatta kalma olasılığı bulunanları bir an önce bulma, yaralıları tedavi etme ve mağdurların ailelerine gerekli hizmetlerin sağlanması talimatlarını verdi.

Arama ve kurtarma çalışması devam ediyor

Olay yerinde kurulan insansız drone baz istasyonu 24 saat  boyunca aralıksız hizmet veriyor. Yerel hastanede çalışan 200’den fazla sağlık personelinden bir sağlık ekibi oluşturuldu. Bunun yanı sıra Guangxi bölgesinin merkezinden 70 sağlık uzmanı ve 30 ambulans helikopteri personeliyle birlikte Wuzhou kentine ulaştı. Bu sabaha karşı yağmurluk, yağmur botu, çadır ve gıda dahil olmak üzere çeşitli yardım malzemeleri olay yerine ulaştırıldı.

Kaynak Çin Uluslararası Radyosu
Hibya Haber Ajansı