Altın yatırımcılarının yakından takip edeceği ABD enflasyon verisi yarın açıklanacak. ABD'de geçtiğimiz ay enflasyon verisi navlun fiyatlarındaki hareketlilik, gıda ve enerji fiyatlarındaki yükseliş ile son 39 yılın en yüksek verisi olan %6,8 olarak açıklanmıştı. Beklentiler ABD enflasyonun %7'ye yükselmesi yönünde.
Geçtiğimiz hafta açıklanan ADP Tarım Dışı istihdam, Tarım Dışı istihdam ve Fed'in 14 - 15 Aralık tarihlerine ait toplantısındaki tutanaklarına ilişkin Fed'in güvercin tutumdan şahin tutuma geçmesi sonrası ekonomilerin hızlıca toparlanacağı algısı ile ons altın geri çekilirken, gelişmekte olan ülkelerin para birimleri de baskılandı.
Uzun süredir yön arayışını sürdüren ons tarafında, enflasyon endişeleri ile birlikte 1.800 seviyesinin üstünde seviyeler fiyatlanıyor.
Ayrıca bugün TSİ 18:00'da Fed Başkanı Powell'ın konuşması takip edilecek. Powell, ikinci dönem Fed Başkanlığı adaylığı için Senato'da konuşma gerçekleştirecek. Powell’ın enflasyonun kalıcı olmayacağına yaptığı söylemler, para politikası araçlarını ekonomiyi ve iş gücü piyasasını desteklemek için kullanacağını açıklaması öne çıkan başlıklar arasında yer alıyor. Faiz artırımının öne alınması, bilanço küçülmesine dair mesajlar ons tarafında volatiliteyi hızlandırabilir.
Teknik olarak ons altın 60 ve 200 g HO üstüde işlem görüyor. Fiyatlamalar Fibonacci %50 ve %38,2 düzeltme seviyelerinin geçtiği 1.785 dolar ile 1.830 dolar seviyeleri arasında yön arayışını sürdürüyor.

 

Kaynak İnfo Yatırım
Hibya Haber Ajansı