14’üncü Müzik Festivali, 30 Temmuz Cuma akşamı Wuhan’da, 400 kişinin katılımıyla gerçekleşti. Yerli ve Fransız sanatçılarla birlikte Doğu Gölü’nün kenarında yapılan kutlama üç saat sürdü. Söz konusu müzik festivali, Kovid-19 salgını nedeniyle 2020 yılında iptal edilmişti. Bu yıl yeniden Wuhan’da gerçekleştirilen festivale katılım için bilet yerine Kovid-19 aşı sertifikası ve sağlık kare koduna sahip olmak gerekiyordu.

2012 yılında Wuhan ile kardeş eyalet olan Fransız Essonne kökenli Ghinza Grubu, başlangıçta Fransa’da kaydedilmiş bir video aracılığıyla hafif Japon melodik tarzı bir hard rock konseri verdi. Daha sonra 45 dakika boyu Djang San + Band Grubu ile çalan Fransız müzisyen Sébastien Héry havanın çok sıcak ama konser ortamının çok mükemmel olduğu ve insanların sahnede çalınanlara çok iyi tepki verdikleri görüşünü dile getirdi. 

Aslında Héry, Wuhan’a daha önce bir kez geçen kasım ayında, kentin 76 gün boyu süren kapanma döneminden yedi ay sonra gelmişti. Wuhan’a yaptığı son iki ziyareti sırasında edindiği izlenimler arasındaki farkı ise şöyle vurguladı: İlk ziyaretimde insanlar çok stres yüklüydü, şimdi ise herkes çok daha rahat görünüyor.

Bu Müzik Festivali, 1982 yılında Paris’te, dönemin Fransa Kültür Bakanı Jack Lang tarafından, kuzey yarımkürede yılın en uzun gününü halka bedelsiz olarak çok farklı müzik türlerini dinleterek kutlama amacıyla başlatılmıştı. Söz konusu festival, bu yıl Çin’in Beijing, Shanghai, Chengdu ve Wuhan gibi 10 Çin şehrinde düzenlenecek.

Kaynak: Çin Uluslararası Radyosu
Hibya Haber Ajansı