Doktorlar gün geçmiyor ki koronavirüs aşısı ile ilgili halkı korku ve paniğe sevk etmesin.

Hemen hemen hergün Prof. titri olan bir hekim televizyon ekranlarından ya da sosyal medya hesapları üzerinden halkı korku, panik ve tehditlerle daha da germeye çalışıyor.

Son olarak psikiyatrist Prof. Dr. Arif Verimli sosyal medya hesabı üzerinden, “Aşı olmayacakların noter işleri, tapu işleri yapılmasın. Vergi yapılandırmasından yararlanmasın, herhangi bir derneğe üye olmasınlar, pasaportları askıya alınsın, vize verilmesin, aşı olduğunu kanıtlamayan nikâh yaptırmasın” diyerek kamuoyunun büyük tepkisini aldı.

Kalp cerrahı Prof. Dr. Bingür Sönmez katıldığı bir televizyon programında çıtayı biraz daha yükselterek, “Muhtemelen ocak ayı içerisinde herkese aşı yapılacak. Ama ‘Ben aşı yaptırmam’ diyenler birer vatan hainidir. Onlara kız bile vermeyeceğiz. Resmi daireye bile giremeyecekler. Okula gidemeyecekler. İnsan vücudunun dokunulmazlığı nedeniyle mecbur etme şansımız yok, kanun çıkarıp ‘Herkes yapacak’ deme şansımız yok. Ama kurallar koyacağız, nasıl sokağa çıkma yasağının kuralı var, aşıda da kural koyacağız. Devlet dairelerine giremeyecekler, otobüslere binemeyecekler, toplu taşımadan faydalanamayacaklar. Başka çaremiz yok” dedi ve deyim yerindeyse sosyal medyada kıyamet koptu.

Gelen tepkiler üzerine açıklamalarda bulunan Verimli, “Koronavirüs ülkemizde günde ortalama 250 kişinin ölümüne neden oluyor. Bu ölümler bir hekim olarak yüreğimi yakıyor. Dolayısıyla ben bu tweet’i atarken işin ciddi olduğunu belirtmek istedim. Halk eğitimi açısından halkı biraz da aşıya özendirmek istedim.'' diyerek halkı cahil olmakla itham etti.

Bingür Sönmez ise açıklamasında, “Pandemi döneminde herkesin aşı olması gerekir. Devlet herkesin aşılaması için bir kanun yapamaz. Ama aşıya zorlayabilir. Toplumun yüzde 70-80’i aşılanmadan aşı başarılı olamaz. Bunu anlatmak için televizyon programına katıldım. Aslında kimseye vatan haini demek istemedim. Aşı olmanın bir vatanseverlik olduğunu vurgulamak istedim.'' diyerek aşı yaptırmamakta kararlı olan vatandaşların ''vatan haini'' yönündeki ısrarını sürdürürerek, ''Bakanlığımızın da bu konuda çok katı kurallar koymasını bekliyorum.” dedi.