Karaman'da yaşayan 78 yaşlarındaki emekçi çift, kendilerini polis olarak tanıtan dolandırıcılara 160 bin liralarını kaptırdı.

İddiaya göre terörle mücadele polisi olduklarını ve bankadaki hesaplarından terör örgütüne para aktarıldığını, kendilerinin ise parayı güvenli hesaba aktaracaklarını söyleyen dolandırıcılar telefonda ikna ettikleri yaşlı çiftin evine gelecek olan polis arkadaş ‘Vatan’ diyecek, siz de ‘Bayrak’ diyerek parayı arkadaşa vereceksiniz" dedi.

Bankaya giderek paralarını çeken yaşlı çift, evlerine gelen M.Y isimli dolandırıcıya teslim etti. Ertesi gün dolandırıcıların tekrar araması üzerine durumdan şüphelenen çift Asayiş Şube Müdürlüğüne giderek şikayetçi oldu.

Cumhuriyet Başsavcılığının talimatıyla polis, dolandırıcıları yakalamak için çalışma başlattı. Dedektifler dolandırıcıyı tespit edebilmek için GBT sorgusu yapılan şüpheli şahıslar ile şehir genelindeki kent güvenliği yönetim sistemindeki tüm kameraların görüntülerini incelemeye almalarıyla birlikte dolandırıcının izini Şanlıurfa'da buldu. Şanlıurfa emniyeti ile birlikte ortak yürütülen operasyonda yakalanan dolandırıcı tutuklanarak Karaman M Tipi Kapalı Cezaevine gönderildi.