ABD Havacılık ve Uzay Ajansı NASA, 20 yılı aşkın sürede Uluslararası Uzay İstasyonunda görev yapan astronotların çektiği dünya fotoğrafından oluşan yarışmada, birçok fotoğrafı eleyen Van Gölü'nün uzaydan çekilen görüntüsü de finale kaldı.

Van gölü'nün görseli final için iddiasını yükseltirken Türkiye'de devlet erkanından sokaktaki simitçisine kadar bunu milli bir görev addederek oylamaya katıldı.

Son olarak Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan Hnaımefendi'nin de sosyal medya Twitter hesabı üzerinden NASA'nın paylaştığı Van Gölü fotoğrafını paylaşarak oylama için çağrıda bulundu.

Devlet erkanından sırasıyla, çişleri Bakanı Süleyman Soylu, Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Mehmet Muharrem Kasapoğlu, Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum da yer alırken, Milli Savunma Bakanlığı, Jandarma Genel Komutanlığı, Emniyet Genel Müdürlüğü gibi kurumlar da oylamaya destek verdi.

Oylamaların artmasıyla birlikte NASA'nın resmi sitesinde “Sorry, earth observatory is not available right now (Üzgünüm, dünya gözlemevi şu anda kullanılamıyor)” yazısı çıktı.