“Ukrayna – Rusya gelişmeleri ön planda”

Ukrayna ile Rusya arasında devam eden görüşmelerle ilgili iyimserlik gün içinde borsa endekslerini pozitif etkilemeyi sürdürdü. İki taraf arasında daha yapıcı diyaloğun geçtiği yönünde haberler riskten kaçışı tersine çevirirken, bir taraftan da hafta ortasında gerçekleşecek Fed beyanatı öncesi tahvil tarafında satışlar hız kazandı. ABD 10 yıllık tahvil faizi 2%’nin üzerine tırmandı. ABD endeks vadelileri de pozitif seyir izledi.

Emtia fiyatları olası uzlaşı beklentisi ile gerilerken, özellikle petrol ve altın fiyatlarındaki düşüş takip edildi. Dolar endeksi ise baskılanmasına rağmen şimdilik kazanımlarının bir kısmını korumayı başardı.

“ÖNE ÇIKANLAR”

“Yılın en kritik haftası olacak mı?”

Salgınla birlikte başlayan yeni normal yerini savaş düzenine bırakırken, merkez bankaları bu hali hazırda yüksek olan enflasyonu daha da tetikleyecek bu sürece ayak uydurmaya çalışıyor. Savaşın başlamasıyla oluşan fiyat değişimlerinin önümüzdeki dönemde enflasyon hesaplamalarına dahil olacağı düşünüldüğünde, bu hafta gerçekleşecek merkez bankası beyanatları daha da kritik hale geliyor.

Öte yandan Ukrayna – Rusya arasındaki görüşmelerin seyri fiyatlamaları da etkileyeceği için önümüzdeki dönem ekonomi politikasına ilişkin kararlarda önemli rol oynayacak. Bu nedenle olası uzlaşı haberlerinin somut gelişmelerle doldurulup doldurulmayacağı takip edilecek.

“FİNANSAL VARLIK PERFORMANSLARI”

Kaynak GCM Yatırım
Hibya Haber Ajansı