Covid-19 ile mücadele kapsamında ilk onaylı aşıyı geliştiren bilim adamı Uğur Şahin, geliştirdikleri Covid-19 aşısının 'çift mutant' Hint varyantına karşı etkili olduğunu açıkladı.
Şahin gazetecilere verdiği demeçte, "Hala Hint varyantını test ediyoruz, ancak daha önce test ettiğimiz Hint varyantında mutasyonlar var ve aşımız etkili, bu yüzden bu varyantta etkili olacağından eminim."

Dünya Sağlık Örgütü, ilk olarak Hindistan'da tespit edilen corona virüsü varyantı B.1.617'nin en az 17 ülkede görüldüğünü ve 1.200'den fazla sekansa sahip olduğunu belirtti.

Hint mutasyonunda görülen bazı elementlerin önceki testlerde iyi çalıştığını söyleyen Uğur Şahin, "Aşı çok akıllıca geliştirildi, endişelenecek bir şey yok" dedi.
Geçtiğimiz günlerde Covid-19 ile mücadele eden ve rekor kıran Hindistan'da oksijen tüpü ve boş yatakların tükendiği bildirilirken, Hindistan Sağlık Bakanlığı tarafından 360 bin 960 yeni vaka tespit edildi. Ülke genelinde son 24 saatte 267 bin 17 milyon 997'ye yükseldiği açıklandı.

COvid-19 nedeniyle son 24 saatte 3.293 kişinin hayatını kaybettiği Hindistan'da can kaybı 200 bini aşarak 201 bin 187'ye ulaştı.
İlk olarak Hindistan'da ortaya çıkan çift mutant B.1.617 varyantı, Hindistan'da günlük rekor sayıda vaka ve ölümle sonuçlandı.

En az 17 ülkede görülen varyant en yaygın olarak Hindistan, İngiltere, ABD ve Singapur'da bildirilirken, Dünya Sağlık Örgütü varyantı "dikkat edilmesi gereken varyant" olarak tanımladı.