"128 milyar dolar nerede?"

2 milyar dolar yirmili yaşlarda bir genç Türkiye’yi dolandırmış kaçmış. Bu iki milyar dolar bu gencin hesabına gelene kadar niye kimse müdahale etmemiş. Bugün o gencin bazı siyasilerle fotoğraflarını görünce acaba siyasi bir ayağı var mı diye düşünüyoruz. Soruşturma başlatılmış iki milyar dolar gidip adam kaçtıktan sonra. Türkiye kümeste tüyleri yolunan tavuğa benzetilmiş.   

Haftalardır 128 Milyar Dolar nerede diye soruyoruz. Tüm Türkiye’yi ilgilendiren bu soruya hala net bir cevap alamadık. Son bir ayda İktidar mensupları 128 Milyar Dolar nerede sorusuna her biri farklı cevaplar verdi. Sayın Nurettin Canikli dedi ki; paranın bir kısmı yastık altında bir kısmı da vatandaşın hesabında. Vatandaş yastık altına bakıyor ama altın falan yok. Ben yastık altına baktım yok banka hesabına baktım orada da yok. Vatandaş pazardan alışveriş yapacağım diye alyansımı sattım diyor.

Merkez Bankası'nın rezervlerinden 2019 ve 2020 yıllarında büyük miktarlarda döviz satışı yapıldığını, hatta rezervlerin tarihte görülmemiş biçimde eksiye indiğini artık hemen herkes biliyor.  Mesele 2019 yılının Mart ayına kadar uzanıyor. Ekonomistler, Merkez Bankası'nın döviz rezervlerinde anlaşılmayan veya izah edilmeyen bir azalma olduğunu ilk kez bu tarihte fark etti. Fark ettiler de ne yaptılar? Ne yapacaklar; ne oluyor diye sordular.

"Paraların yerinin değiştiğini biliyoruz ama hangi coğrafi koordinatlara taşındığını bilmiyoruz"

128 Milyar dolar için Sayın Erdoğan dün; “Ne buhar olmuş, ne de birilerinin cebine girmiştir, yer değiştirmiştir. Yer değiştirmiştir.  Aslında 128 milyar gibi bir rakam yok, döviz altın alan vatandaşları açıklamak suç, özel sektör isterse kendisi açıklasın, bunu gündeme getirmek 128 milyar dolar nerede” kampanyasını siyasi muhalefet saikiyle açıklamak mümkün değildir.  Ortada bu ülkeye ve millete yönelik aleni bir ihanet, aleni bir saldırı, aleni bir hançerleme vardır. Bu izahlarımıza rağmen hala aynı teraneleri tekrar eden hiç kimseyi masum kabul etmeyeceğiz” dedi.

Paraların yerinin değiştiğini biliyoruz ama hangi coğrafi koordinatlara taşındığını bilmiyoruz. Haftalardır o yüzden soruyoruz. Paralar nerede Sayın Erdoğan? Bu kadar zor bir soru değil. 19 yıllık Ak Parti İktidarının hesabını sormuyoruz. Ona da sıra gelecek ama önce paralar.

Son 2 yılda Merkez Bankasından çıkan paraların dökümünü yayınlayın bankanın web sitesinde.

Artık internet devrinde yaşıyoruz. Nasıl ki bir gece yarısı kararname çıkarıp resmi gazetede yayınlıyorsunuz, çıkın bari bir gece Merkez Bankasının Web sitesinde (www.tcmb.gov.tr’de) yayınlayın. Ne siz yorulun ne de bizi yorun. Ama görülen o ki bunu yapmaya kimsenin cesareti yok.

Çiçeği burnunda Merkez Bankası Başkanı da paranın birilerinin kasasına gittiğini anlamış olmalı ki susuyor. Yoksa o koltuğa oturmadan önce halefi Naci Ağbal’a 128 Milyar dolar nerede açıkla diye köşe yazısı yazan kişi neden şimdi sus pus oldu. Paralar nerede? Ne yaptınız? Merkez Bankası hâlâ, bu sorunun yanıtını veremiyor. Onun yerine birkaç maaş almak dışında parayla alakası olmayan, Trollerin Başkanı Fahrettin Altun cevap veriyor. Halbuki Cumhurbaşkanı Erdoğan veya Sayın Lütfi Elvan ya da Merkez Bankası Başkanı Şahap Kavcıoğlu bu basit soruyu yanıtlayabilirler.

Çıkıp mertçe açıklamak yerine vinçlerle pankart avına çıkıyorlar. Bu ucube sistemde basit bir soruya cevap veriş tarzları bile garip. Tuhaf bir hükümet etme anlayışına sahip bunlar. Bu sorunun cevabını verin dedik, her biri başka cevap verdi. Şu ana kadar 42 tane cevap var. Hangisi doğru? 128 milyar $ nerede? 128 Milyar dolara ne olduğunu söylemek zorundasınız.