ABD'de yaşayanlardan edinilen bilgiye göre, esnaf olmayan ya da vergisini ödeyen vatandaş olsun olmasın herkese hükümet tarafından maddi yardım desteği verdiği bildirildi. 

Yıllık 150 bin doların altında gelir elde eden herkese maddi yardım desteği verdiği belirtilirken ailedeki her ayrı birey için yetişkinler için 1200 Dolar, 600 Dolar çocuk kişi başı Trump Dönemi (Nisan 2020) yardım verildiği ifade edildi. Yine Trump (Aralık 2020) döneminde yetişkin ya da çocuk fark etmeksizin kişi başı 600 dolar maddi destek imkanı sunulduğu belirtildi. 

ABD Başkanı Biden dönemidne ise yetişkin veya çocuk fark etmeksizin herkese kişi başı 1400 Dolar (Mart 2021) yardım desteği sunulduğu bildirildi. 

Bir yetişkinin kişi başı toplamda 3200 dolar maddi yardım aldığı belirtildi. 

İŞ YERİ İŞÇİ ÇIKARAMAYACAK

Ayrıca küçük orta ve büyük işletmelerde PPP ( Payroll Protection Plan) maaş bordrosu koruma planı adı altında 1 aylık brüt personel maaşının 2.5 katının karşılıksız olarak verildiğini bunun şartının ise işyeri sahibinin 6 ay boyunca işyerinden işçi çıkarmaması koşulunun uygulandığı ifade edildi. İşçi çıkarması halinde bu parayı çok düşük faizle yıllara bölecek şekilde devletin deri alacağı belirtiliyor. Bir firmada çalışan personelin aylık gideri 100 bin dolar size 250 bin dolar hibe ediyor ve işçinin işten çıkarılmasının önüne geçilmiş oluyor. 

Bunun dışında belediyeler düşük gelirli insanlara karşılıksız ev ve işyeri kira desteği sağlıyor. Çeşitli yardım kurum ve kuruluşları ve devlet kuruluşları yukarda bahsedilen yardımlar dışında farklı yardımların da yapıldığı ifade edildi.

 

Sivil Düşünce Haber Portalı