Başbakan Saner toplantıya ilişkin açıklamasında, “Türkiye'nin Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'ndeki COVID-19 salgınını başarıyla atlatması, sıkıntıları aşması ve bağımsız ve bağımsız Türk için uluslararası arenada hak ettiği yeri alması için. Kuzey Kıbrıs Cumhuriyeti. . Tam destek verdiğini vurguladı ”dedi.

Saner açıklamasında, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Sayın Fuat Oktay ile faydalı bir görüşme gerçekleştirdiklerini, Türkiye'nin KKTC'nin yeni tip koronavirüs (covid-19) salgınına yönelik mücadelenin üstesinden gelmesi ve Kıbrıs Türklerinin uluslararası arenaya taşınması için tam destek verdiğini belirtti. Geçen hafta Oktay ile KKTC arasında imzalanan 2021 Ekonomik ve Mali İşbirliği Anlaşması protokolünde de belirtildiği gibi Türkiye'den KKTC bütçesine gerekli katkının sağlandığını belirten Saner, bu protokolde altyapının güçlendirilmesi çalışmalarının yürütüldüğünü ifade etti.

Oktay, sosyal medya Twitter hesabından yaptığı açıklamada, "#KKTC'nin bağımsızlığı ve egemenliği konusunda taviz vermeyecek, haklı mücadelesinde KKTC devleti ve Kıbrıs Türk halkı ile omuz omuza olmayı sürdüreceğiz." dedi.