Çavuşoğlu, Türkiye Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ve Yunanistan Başbakanı Kyriakos Mitsotakis'in 14 Haziran'da Brüksel'de yapılacak NATO zirvesinde bir araya gelmeyi planladıklarını söyledi.

Dendias, mevkidaşı ile geçen ay aralarında çıkan halk kavgası sonrasında ilişkileri sıfırlamayı amaçlayan görüşme sonrasında Türkiye ile devam eden "ciddi farklılıkların" üstesinden gelmek için çalışacağına söz verdi.

Yunan dışişleri bakanı, Çavuşoğlu ile yapılan görüşmelerde Yunanistan Başbakanı Kyriakos Mitsotakis ile Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan arasında yaklaşmakta olan NATO zirvesinin oturum aralarında bir görüşme planlama şansı sunulduğunu söyledi.

Çavuşoğlu ile görüşmesinin ardından yaptığı kısa açıklamada Bakan, "Farklının tamamen farkındayız ve bazı çok ciddi konularda, sahip olduğumuz pozisyonlara taban tabana zıt tutumlar içindeyim." dedi. "Bugünkü toplantının amacı ilk müzakere sürecini ve mümkünse zaman içinde durumun kademeli olarak normalleşmesini denemekti."

Her ikisi de NATO ittifakı üyesi olan iki ülke, doğu Akdeniz'deki rakip deniz kara taleplerinden Kıbrıs'ın statüsüne ve göçmen botlarına muameleye kadar pek çok konuda anlaşmazlık yaşıyor.