Haber ajansı SPA'nın haberine göre, Suudi Arabistan, Filistin ile İsrail arasındaki durumla ilgili olarak BM'deki Arap grup toplantılarını yönetiyor.
Haberde, Krallığın BM Daimi Temsilcisi Abdallah Yahya El Mouallimi'nin İsrail'in son saldırılarını vurgulamak için Genel Kurul Başkanı Volkan Bozkır ile bir araya geldiği belirtildi.
Haberde, El Mouallimi'nin Çin'in küresel organdaki daimi temsilcisiyle de bir araya geldiği de belirtildi.
BAE Dışişleri ve Uluslararası İşbirliği Bakanı Abdullah bin Zayed Al-Nahyan da İsrail ile Filistin arasında artan şiddet olaylarından duyduğu endişeyi dile getirdi.
"BAE, İsrail ve Filistin'de artan şiddet sarmalından endişe ediyor. Son çatışmaların tüm kurbanlarına başsağlığı diliyor, şiddet ve düşmanlıkların derhal durdurulması çağrısında bulunan diğerlerine katılıyoruz." dedi.
"BAE, tüm tarafları ateşkes taahhüdünde bulunmak, siyasi diyalog başlatmak ve azami itidal uygulamak için derhal adım atmaya çağırıyor."
"Son bir haftadır yaşananlar, barışçıl diyalog ve uzlaşmaya duyulan acil ihtiyacın içler aciz bir hatırlatıcısı olmuştur. İbrahim Anlaşmaları'nın mevcut ve gelecek nesiller için, komşularıyla barış, haysiyet ve refah içinde yaşama sözüne yansıtıyoruz." ifadesi yer aldı.
Irak haber ajansı INA'nın haberine göre, Irak Başbakanı Mustafa El-Kadhimi ve Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ikili arasındaki telefon görüşmesinde Filistin halkının kendi devletini kurma hakkını da teyit etti.
Raporda, "İki taraf, Filistin halkının başkenti El-Kuds El Şerif olan topraklarında devletini kurma hakkını teyit etti ve İsrail'in saldırganlığını reddetti." ifadesi de yer aldı.
Haberde, Irak liderinin destek ifadesi Bağdat sokaklarına, ellerinde Irak ve Filistin bayraklarıyla İsrail'in "savunmasız Filistinlilere" yönelik saldırılarını ve "El Aksa Camii'ndeki İslam kutsallıklarının ihlalini" kınamak için toplanan sakinler olarak yansıdığı da eklendi.
Tunus Cumhurbaşkanlığı da Filistinlileri ve barış haklarını ve bağımsız bir devleti destekleyen bir bildiri yayınladı.
Tunus devlet ajansı TAP'ın haberine göre, cumhurbaşkanlığı "işgal güçlerinin kutsal yerlerin bölgelerinde gerçekleştirdiği ve şimdiden çok sayıda 'masum' kurbana yol açan provokasyonları ve ihlalleri" kınadı.