Türkiye Sermaye Piyasası Birliği tarafından bu yıl 5.si düzenlenen Türkiye Sermaye Piyasası Kongresi 16- 17 Kasım tarihlerinde çevrimiçi gerçekleşiyor. Bugün 2. gününde olan kongre birçok panel ve konuşmacıları ağırlıyor. 

'Sürdürülebilir Finans ve ESG Yatırımlarında Küresel Gelişmeler, Derecelendirme ve Raporlama' panelinde; Türkiye İş Bankası A.Ş., Sürdürülebilirlik Birimi Müdürü Derya Sargın Malkoç, PwC İsviçre, Yatırımcı Güvence Hizmetleri Lideri Dimitri Senik, JCR Avrasya Derecelendirme A.Ş., Araştırma Uzmanı Emre Zehir, Merkezi Kayıt Kuruluşu A.Ş., Yatırımcı ve Kurumsal Yönetim Hizmetleri Direktörlüğü, Servis Yöneticisi Dr. F. Ayzer Bilgiç ve BNP Paribas Securities Services, Varlık Sahipleri Segmenti Strateji Lideri / Sürdürülebilirlik Elçisi Vera Delvoye'nin konuşmacı olarak katıldığı panelde moderatörlüğü İstanbul Ticaret Üniversitesi, Öğretim Üyesi Doç. Dr. Recep Bildik üstlendi.

Merkezi Kayıt Kuruluşu A.Ş., Yatırımcı ve Kurumsal Yönetim Hizmetleri Direktörlüğü, Servis Yöneticisi Dr. F. Ayzer Bilgiç, sürdürülebilirliğin kurumsallaşma sürecinden bahsetti. Bilgiç şu ifadelere yer verdi:

"Kamuoyu Aydınlatma Platformu'nda (KAP) yılda 95 bin veri yayınlanıyor. Bu verinin sadece dağıtılması yeterli değil, bunların karşılaştırabilir ve denetlenebilir veri olması gerekiyor. Biz 2018 yılında KAP ekibi olarak sürdürülebilirlik raporunu hazırladık. Amaç sürdürülebilirlik raporunu başlatmak. Yatırımcılarımızın beslenmesi gerektiğini ve piyasa okuryazarlığının artması gerektiğini düşünüyoruz. Hem de akademik çalışmalara destek olacak çalışmalar yapmaya özen gösteriyoruz."


Hibya Haber Ajansı