Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Türkiye ile Rusya arasındaki seyahat kısıtlamasına ilişkin, "Rusya'nın bize söyledikleri siyasi değil. Uçuş kısıtlama kararının tamamen virüsten kaynaklandığını söylüyorlar. Sonuçta artık rakamlar düştü, inşallah. "Rus turistler açılmak için çok fazla baskı yapıyor."

Brüksel'de yapılacak NATO Liderler Zirvesi'nde tüm gözler Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile ABD Başkanı Biden arasında yapılacak görüşmede olacak. Bunun öncesinde Ankara-Washington hattına bakanlar düzeyinde bir ziyaret bekleniyor.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Atina'da gazetecilerin sorularını yanıtladı.

"YENİ ABD YÖNETİMİNİN DAHA İYİ İLİŞKİLER ARADIĞINI GÖRÜYORUZ"

"Yeni yönetimin daha iyi ilişkiler, daha iyi diyalog, Türkiye ile daha iyi ilişkiler arayışını da görüyoruz. Buna genel olarak Suriye de dahil. Önümüzdeki dönemde ya Washington'a gideceğim ya da Blinken (ABD Dışişleri Bakanı) buraya gelecek. Tarih kesin değil." dedi.

Biden yönetiminden beklentilere de değinen Çavuşoğlu, sözde Ermeni Soykırımı bildirisinin ilişkileri olumsuz etkilediğini, "ama iyi ilişkiler arayışı var" dedi.

"S-400 KONTROLÜMÜZÜN YÜZDE BİRİ OLMALIDIR"

ABD ile S-400 gerilimi de Çavuşoğlu'nun gündemindeydi.

"S-400'ler %100 bizim kontrolümüzde olacak. Eğitime çok sayıda teknisyen gönderdik. Rus askeri uzmanı Türkiye'de olmayacak. Başka bir ülkeden 'kullanma' teklifini kabul etmek mümkün değil." Dedim.

RUSYA'NIN TÜRKİYE'YE SEYAHAT KISITLAMASI KALDIRILACAK MI?

Çavuşoğlu, Rusya'nın Türkiye'ye seyahat kısıtlamasına da değindi: "Rusya'nın bize söylediği bu siyasi değil. Uçuş kısıtlama kararının tamamen virüs yüzünden olduğunu söylüyorlar. Ne de olsa şimdi sayılar düştü, umarım açılır. Rus turistler açmak için çok baskı yapıyor. '' dedi.