Sedat Peker'in Suriye'deki Bayırbucak Türkmenlerine tırlarla gönderdiği askeri teçhizat ve silahlarla ilgili YouTube videosu, 2015 yılında AKP Ankara Milletvekili Tuğrul Türkeş'in MHP Genel Başkan Yardımcısı olarak yaptığı açıklamaları gündeme getirdi.

Sedat Peker'in Suriye'ye gönderilen silahlara ilişkin açıklaması Tuğrul Türkeş'in AKP'ye geçmeden önce 2015 yılında MHP Genel Başkan Yardımcısı olarak katıldığı özel bir televizyon programında, Suriye'deki Bayırbucak Türkmenlerine tırlarla gönderilen silahların Türkiye'ye sevk edildiği bildirildi. Başkan. Erdoğan ve Başbakan Ahmet Davutoğlu, Bayırbucak Türkmenlerine silah gönderilmediğini belirtti.

Vallahi silahlar Türkmenlere gitmiyordu

2015 yılında Suriye'ye silah gönderildiğinde, şimdiki AKP Ankara Milletvekili ve eski MHP Genel Başkan Yardımcısı Tuğrul Türkeş, Ahmet Hakan'ın Tarafsız Bölge programında Davutoğlu'nun " 'Yemin ediyorum silahlar Türkmenlere gidiyordu'' açıklamasına karşılık olarak, Ahmet Hakan'ın Tarafsız Bölge programında “Bizi izleyenlerin huzurunda yemin ediyorum. Vallahi ve billahi o silahlar Türkmenler’e gitmiyordu. Bilerek söylüyorum. İddia ederek söylüyorum. Bizim o bölgeyle irtibatımız var. Bayırbucak Türkmenleriyle, Halep’tekilerle irtibatımız var” açıklamasında bulundu.