Hububat, Bakliyat, Yağlı Tohumlar ve Ürün Tadım Etkinliği University of Vegas (UNLV-University of Nevada-Las Vegas / Las Vegas) mutfak laboratuvarında düzenlendi.

Tahıl ve bakliyat sektörü ABD'ye gıda ihracatının yüzde 38'ini gerçekleştiriyor Ege İhracatçı Birlikleri'nin tarım ürünleri ihracatının 2021 yılının ilk çeyreğinde 1 milyar 186 milyon dolara ulaştığını belirten Ege İhracatçı Birlikleri Bakliyat, Tane Yağlı Tohumlar ve Mamulleri Derneği Başkanı Mustafa Pref, şöyle devam etti: “ABD'nin yaklaşık 2,6 trilyon dolarlık ithalatının 160 milyar dolarını gıda ürünleri oluşturuyor.

2020 yılında Türkiye genelinde ABD'ye gıda ihracatımız 970 milyon dolar seviyesinde. 2023 yılında bu rakamı 1,5 milyar dolara çıkarmak istiyoruz. ABD pazarında güçlü olduğumuz gıda sektörlerimizin başında 373 milyon dolarlık ihracatla tahıl, bakliyat, yağlı tohumlar ve ürünler geliyor. Sektörde Türkiye genelinde ABD'ye ihracatımız son 3 yılda yüzde 43 arttı. Ege'den ABD'ye ihracatımızda son 3 yılda yüzde 61 artış kaydettik. " Tercihen, "Hedefimiz, bitkisel yağlardan baharatlara, haşhaş tohumu gibi yağlı tohumlardan şekerli ürünlere, baklagillerden kahveye kadar geniş ürün yelpazemizle ABD'ye ihracatımızı 1 milyar dolara çıkarmak. Dünyanın ilk ve tek devlet destekli markalaşma programı olarak, bizi kurumsallaştırmaya ve güçlü katma değerli markalar yaratmaya yönlendiren stratejimizi etkin bir şekilde yürütmeye devam edeceğiz.Pandemi döneminde tarım ve üretim politikalarında çağa uygun hareket eden ve ülkelere hakim olan ülkelerin bir kez daha gördük. gıda pazarı her zaman söz sahibi olacaktır. "dedi.

Ege Bakliyat, Hububat, Yağlı Tohumlar ve Mamulleri İhracatçı Birlikleri Yönetim Kurulu Üyesi Burak Hucuptan'ın verdiği bilgiler, peynirli makarna, haşhaşlı Akdeniz salatası ve bulgurdan yapılan soslar sağlıklı yemeklerin tadına baktıktan sonra sona erdi. . Burak Hucuptan, “Bazı besinlerin insan vücudundaki mutluluk hormonunu salgıladığı bilimsel olarak kanıtlanmıştır. Ülkemiz mutfak kültüründe önemli bir yere sahip olan haşhaş tohumu, bu özelliğini içerdiği yüksek magnezyum miktarına borçludur. Zengin biyolojik çeşitlilikle taçlandırılan ülkemiz, tarım ve gıda alanlarında bu avantajlardan yararlanmaktadır. Çağlar boyunca Anadolu'dan Avrupa'ya ve diğer kıtalara yayılan tarım toplumları dünya tarım devrimine yön verdi. " O konuştu. Hucuptan, Türkiye'nin hem tarım ürünleri sanayileri hem de ülke topraklarının büyük bir bölümünü kaplayan tarım arazileri açısından artan tarım ürünleri ihracatıyla dünyada tarım ve gıda arzında önemli bir yer tuttuğunun altını çizdi. “Türk tarım ihracatçıları olarak, tarımsal faaliyetlerimiz binlerce yıllık tecrübe ve tarihle yoğrulmuş; Şeffaf, aktif, etkili, sürdürülebilir, güvenilir ve israfı önleyen bir şekilde devam etmeyi kendimize sloganı haline getirdik. " Şef Michelle; "Soslarda kurabiye etkisi yaratmak için daha lifli ve sağlıklı bir alternatif olan bulguru tercih edin" Şef Michelle; Zengin magnezyum, kalsiyum, omega 3 ve lif içeriği ile haşhaş tohumlarının Amerikan mutfağının sağlıklı tariflerinde yer alması gerektiğini belirtti.

Şef Lucio Arancibia; "Akdeniz Mutfağı, Amerika'da en çok tercih edilen mutfak kültürlerinde listenin başında geliyor" Şef Lucio Arancibia; Amerika'da Mutfak Sanatları konulu bir seminerde en çok tercih edilen mutfak kültürünün Akdeniz Mutfağı olduğunu öğrenmekten mutluluk duyduğunu belirtti. Uluslararası Aşçılık Okulu Direktörü olarak da görev yapan Şef Michelle Vietmeier, en prestijli şefin baş şefinden zengin lif içeriği ile Amerikan damak tadına sağlıklı alternatifler sunan Türk Bakliyat, Tahıl, Yağlı Tohumlar ve Ürünlerinden oluşan tarifler hazırladı. ABD Senatosu tarafından verilen '1995 Yılın Şefi' ödülüne kadar kariyerinde birçok başarıya imza atan Beyaz Saray'ın konuk şefi Şef Lucio Arancibia'ya (CEC, AAC) ABD'deki otellerden Prof. İzmir Ekonomi Üniversitesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü Direktörü Dr. Betül Öztürk ile ABD ve Vegas Bölgesi'nin önde gelen restoran ve otellerinin iş ve satın alma müdürleri katıldı.

 

Hibya Haber Ajansı