2004 yılında Ankara'da kurulan şirket, mini roketler, insansız hava araçlarının silahlandırılması ve insansız kara araçlarının (UGV) geliştirilmesi ve yüksek teknolojili savunma sistemlerinin tasarımı gibi diğer alanlarla birlikte yüksek patlayıcı savaş başlıkları alanındaki hizmetleriyle verimliliği artırmayı hedefliyor.

Yakın zamanda geliştirdiği mini roket, döner veya sabit kanatlı, düşük irtifa, mini veya mikro-UAV'lerin taşıyabileceği yük sınırları içindedir. Roketin altyapısı çok çeşitli kullanımlar için uygundur. Yurt içinde üretilen ve ihtiyaca göre değiştirilebilen sistem, iç güvenlik ve sınır ötesi operasyonların yanı sıra yerleşim alanlarında da faydalı olacak.

170 milimetre uzunluğundaki mini mühimmat, 550 milimetrelik atıcı tüpünden fırlatıldı. Roketin ağırlığı, tek kullanımlık bir atıcı tüpü ile 500 grama (17 ons) karşılık gelir. Bir mini İhA'ya en fazla altı roket entegre edilebilir.

Maksimum 2 kilometre (1,24 mil) menzile sahip olan mini roket, 100-500 metre (328-1.640 fit) etkili menzille çalışıyor. Akıllı fişli antipersonel savaş başlığı 12 metrelik bir yarıçap içinde etkilidir. Zırh delici savaş başlığı delici delme özelliği STANAG 4569 Seviye 2'ye karşılık gelir.

Sistemin temel amacı, tehdit unsurlarını belirli bir mesafeden kontrollü bir şekilde belirlemek veya tehlikeli bölgeye personel göndermeden daha önce belirlenen hedefleri etkisiz hale getirmektir.

Bu sistem yerli olarak üretilir, düşük maliyetlidir ve yerel yetkililerin ihtiyaçlarına göre değiştirilebilir. Ayrıca kullanımı kolay, hafif ve personel tarafından birden fazla ünitede taşınabilen bir avantaj sunar.

Mini roketi küçük İhA'lara ve İhA'lara monte ederek silahsız ve hafif zırhlı araçlar, binalar ve küçük yapılar gibi sabit hedefleri vurabilir ve yok edebilir.

The London Post