Tunus Cumhurbaşkanı Kais Saied, bölgesel televizyon kanalı Al Arabiya'da Tunus'un askeri sağlık hizmetini devralacağını duyurdu.
Askerler ve askeri sağlık görevlileri, Tunus'un uzak bölgelerinde zaten aşı yapıyorlar. Salı günü, askeri kamyonlar ülkenin merkezi ve kuzeybatısındaki hastanelerin aç kaldığı bölgelere oksijen taşıdı.
Bu arada, yeni bir geçici sağlık bakanı, bu hafta ilk kez Kurban Bayramı için her yaştan yetişkinler için aşı merkezleri açmaya yönelik sürpriz bir karar üzerine selefinin görevden alınmasının ardından Çarşamba günü göreve başladı.
Aşı merkezlerinde toplanan kalabalık nedeniyle kafa karışıklığına ve kaosa neden olan karara yetkililer hazırlıksız yakalandı. Başkan, hükümetin kalabalıkları caydırmaya ve virüsün yayılmasını sınırlamaya çalıştığı bu tür toplantıları kışkırtmayı "suçlu" olarak nitelendirdi.
Kurban Bayramı veya "Kurban Bayramı" genellikle toplu dualar, büyük sosyal toplantılar, hayvanların kesilmesi ve ihtiyaç sahiplerine et dağıtımı ile kutlanır. Bu yıl Tunuslu yetkililer, enfeksiyonların yüksek olduğu bazı bölgelerde toplantıları kısıtladı ve sokağa çıkma yasaklarını yeniden başlattı.
Ülke ayrıca bazı Akdeniz sahillerini kapatarak uzun süredir savaşan turizm endüstrisine bir darbe daha vurdu.
Genel olarak, Tunus herhangi bir Afrika ülkesinden daha fazla kişi başına ölüm bildirdi ve son haftalarda dünyadaki kişi başına en yüksek günlük ölümler arasında yer aldı. Yabancı ülkeler aşılara ve diğer tıbbi yardımlara akın ediyor.

(Dış Basın)