Küresel gençlik iklim hareketinin yüzü Greta Thunberg de dahil olmak üzere on binlerce çevre aktivisti, politikacıların iklim değişikliğini durdurmak için daha güçlü adımlar atmasını talep etmek için bu hafta sonu yapılacak genel seçimler öncesinde Almanya parlamentosu önünde bir miting düzenledi.

Başkent Berlin'deki protesto, önümüzdeki yıllarda sera gazı emisyonları keskin bir şekilde kesilmediği takdirde gezegenin tehlikeli sıcaklık artışlarıyla karşı karşıya kalacağına dair korkunç uyarılar arasında dünya çapında bir dizi mitingin parçasıydı.
Küresel bir “iklim grevi” fikri, genç İsveçli aktivist Thunberg'in üç yıl önce Stockholm'deki solo protestosundan ilham aldı. Koronavirüs pandemisi büyük toplantıları durdurana kadar büyük bir kitle hareketine dönüştü. Aktivistler daha yeni küçük toplantılar düzenlemeye başladılar.

18 yaşındaki Thunberg, Reichstag'ın önündeki mitinge bir sahneden seslenerek, kalabalığın oy vermesinin önemli olduğunu, ancak politikacıları sürekli baskı altına alan protestolarla birleştirilmesi gerektiğini söyledi.

(Çeviri Haber-Dış Basın)