TEKNOFEST 2021’de teknoloji yarışmaları kapsamında düzenlenen Sürü İnsansız Hava Aracı Yarışması’nda dereceye giren Uçan Andalar takımı, kazandıkları ödülü Suriye’deki mülteci çocuklar için bağışladı. Dünyanın en büyük Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali TEKNOFEST 2021’de Sürü İnsansız Hava Aracı Yarışması’nda üçüncü olan Uçan Andalar takımındaki Fırat Üniversitesi öğrencileri kazandıkları para ödülünü yardım kampanyasında kullandı. Elazığ’da yaşayan öğrenciler, kazandıkları ödüller ile Suriye’deki çocukların kışlık bot ihtiyacını karşıladı.

 

Öğrenciler 400 çocuğa yardımda bulundu

 

Öğrenciler yarışma kapsamında kazandıkları 20 bin TL değerindeki ödül ile 3-12 yaş aralığındaki 400 çocuğa kışlık bot yardımında bulundu. Anda Derneği aracılığıyla yardımda bulunan öğrenciler, Suriye El-Bab Kubbesin bölgesindeki Halime Ana Yetim ve Kültür Merkezi, El-Bab ve Halep kırsalındaki mülteci kampına bağış yaptı.

 

Uçan Andalar takımında öğrencilere danışmanlık yapan Öğr. Üyesi Dr. Burak Tanyeri, “Danışman olduğum bu takım başvuru sürecinde yarışma anına kadar göstermiş oldukları çalışma azmi ve fedakarlıkla zaten başaracaklarını ortaya koymuşlardı ve başardılar. Hepsini ayrı ayrı tebrik ediyorum. Ödülü bu şekilde bağışlama fikirleri de aslında Z kuşağı diye adlandırılan bu gençlerin mayalarının ne kadar sağlam olduğunu gösteriyor. Hepsiyle gurur duydum. Türk’ün vefalı eli olarak hem bilimde, fende hem de kadirşinaslıkta gönülleri fethettiler.” dedi.

 

“Ruhumuzu ödüllendirdik.”

 

Suriye’de yardımda bulundukları anlarda yaşadığı hisleri paylaşan Uçan Andalar takım kaptanı Okan Seçil, “Fırat Üniversitesi Sivil Havacılık Yüksekokulu öğrencileri olarak katıldığımız TEKNOFEST 2021 Sürü İHA kategorisinde dereceye girmek bu yarışmaya katılarak başvuru sürecinden yarışma anına kadar edindiğimiz bilgi birikimi ve tecrübe kazandığımız en büyük ödül oldu. Bu ödülü bu şekilde bağış yaparak hayatımızda hiç unutmayacağımız ve belki de bir daha hiç yaşayamayacağımız bir tecrübeye dönüştürmek bizim için daha kıymetli oldu. Bizzat Suriye’ye giderek yaşanmışlıkları yerinde incelemek ve tüm hislerimizle buna şahit olmak ruhumuzu ödüllendirdiğimiz bir an oldu.” ifadelerini kullandı.

 

Derece alan öğrencilerinin büyük başarılar elde ettiklerini dile getiren takımın yazılım birimi ekip lideri Arş. Gör. Dr. Ukbe Üsame Uçar, “Ödüllerini böyle bir bağışla taçlandıran arkadaşlarımı ayrıca tebrik ediyorum. Tam bir Anadolu insanlığı ve Türk naifliği gösterdik. Hepsine teşekkür ediyorum.” dedi. Suriye topraklarına gitmenin kendilerine büyük bir tecrübe olduğunu ifade eden ekip üyesi Mert Yavuz, “O insanların, çocukların yaşadıklarına bir nebze olsun çözüm olabilmek hayatımda yön verecek bir anı oldu.” derken, takımın yazılım biriminden Emre Can Şen ise “Millî Teknoloji Hamlesi ile başlatılan bu yarışmalar biz gençlerin ufkunu açan etkinlikler olmakla neler yapabileceğimizi ve yaparken nelerle karşılaşacağımızı bu süreçte gördük. Biz kazandığımız bilgilerle hayata göğüs germeyi öğrendik. Kazandığımız ödülü bu şekilde bağışlayarak ve oralara gitmeyi göze alarak da haksızlığa ve zalimliğe nasıl göğüs gereceğimizi göstermiş olduk. Devlet olma bilincinin farkına vardık.” dedi. 

 

Takımın bir diğer yazılımcısı Yunus Emre Demirdağ, “Yarışmada kazandığımız ödülü kendi ellerimizle o coğrafyalarda dağıtmak ve orada yaşadığımız duygular paha biçilemez duygular oldu. Çamurlar içerisinde yalın ayak dolaşan bir çocuğa bot giydirirken elimde hissettiğim ayağının soğukluğu beynime çivi gibi daha çok çalışmam gerektiği fikrini çakıyordu. Şunu bir daha anladım ki bu coğrafyalarda hakkın tek savunucusu Türkiye Cumhuriyeti. Bunu sürdürmek için biz gençlere daha çok işler düşmekte.” ifadelerini kullandı.

 

 

Hibya Haber Ajansı