Piyasa Gündemi

 

Küresel çapta aşı gelişmeleri, teşvik paketi görüşmeleri ve salgın kaynaklı endişeler temel gündem maddeleri olarak izlenmeye devam ediliyor. Bugün yurt içinde TCMB’nin 2021 Yılı Para ve Kur Politikası metni açıklanacak olup, TCMB Başkanı Naci Ağbal’ın açıklamaları ve piyasalarla kuracağı iletişim önemli olacak. Ayrıca bugün küresel çapta açıklanacak öncü PMI verileri ile Fed toplantısı piyasaların yakın takibinde yer alacaktır.

 

Açıklanacak Önemli Ekonomik Veriler  

     

• 10:30 - TCMB Para ve Kur Politikası Metni Önem: Yüksek

• 22:00 - Fed Faiz Kararı Önem: Yüksek

 

BIST-100 Güne Başlangıç

 

Avrupa’da tedbirlerin sıkılaştırılmasının etkisiyle güne zayıf bir başlangıç yapan küresel hisse piyasaları gün içerisinde kayıpların geri aldı. ABD’deki teşvik paketine ilişkin olumlu beklentiler risk iştahını desteklerken, salgın kaynaklı endişeler aşağı yönlü risk unsuru olarak izleniyor. BIST-100 Endeksi dün günü %0,49’luk yükselişle 1.395,40 puandan tamamladı. ABD borsaları günü %1’leri aşan yükselişlerle tamamlarken, ABD vadelilerinde bu sabah yataya yakın bir seyir izleniyor. Asya piyasalarında yeşil bir renk hâkim. Avrupa borsalarının güne hafif alıcılı açılışlarla başlamaları bekleniyor. Endeks kapanışında 7,83 – 7,84 aralığında bulunan Dolar/TL, bu sabah 08:40 itibariyle 7,82’li seviyelerden işlem görmekte. BIST- 100 Endeksi’nin güne hafif alıcılı bir açılışla başlamasını bekliyoruz.

 

BIST-100 Strateji

 

BIST 100 Endeksi dün bir kez daha rekor yenileyerek 1.400 puanı test etti. Bir süredir bahsettiğimiz mart ayından beri devam eden yükselen kanalın üst bandını test eden endekste bu bölgenin önemli bir direnç bölgesi olabileceği görüşümüzü koruyoruz. Buna karşın 1.400 seviyesi üzerinde tutunulacak olursa 1.430 kısa vadede izleyeceğimiz bir sonraki direnç olacak. Aşağıda ise hafta başında oluşan boşluğun dolacağı 1.371 seviyesi kısa vadedeki ilk önemli desteğimiz konumunda. Buranın altına sarkılması teknik görünümün bozulmasına neden olabilir. Bu nedenle haftanın geri kalanı için burayı referans olarak izleyeceğiz. Bu seviye üzerinde kalındığı sürece gün içi geri çekilmelere sınırlı düzeltmeler gözüyle bakılabilir. 

 

 

 

Kaynak Gedik Yatırım

Hibya Haber Ajansı