Piyasa Gündemi

Bu hafta küresel çapta ve yurt içinde merkez bankalarının yoğun toplantı takvimi takip edilirken, aynı zamanda salgın kaynaklı gelişmeler ve artan vaka sayıları da yakından izleniyor. Dün gerçekleşen TCMB toplantısında piyasa beklentilerine paralel 100 baz puan faiz indirimine gidilirken, indirimde sınırlı alanın tamamladığı ifade edildi. Yurt içinde kur cephesindeki fiyatlama ve gün içi volatilite önemini korumaya devam etmektedir. 

Açıklanacak Önemli Ekonomik Veriler       
•    10:00 Almanya – ÜFE Önem: Orta
•    13:00 Euro Bölgesi – TÜFE/Çekirdek TÜFE Önem: Yüksek

BIST-100 Güne Başlangıç

Merkez bankalarının toplantıları ve salgın kaynaklı gelişmelerin takip edildiği haftada küresel hisse piyasalarında ve risk iştahında dalgalı bir seyir etkili oluyor. Yurt dışı piyasalara kıyasla pozitif ayrışmasını sürdüren ve güçlü alımların etkili olduğu BIST-100 Endeksi dün günü %5,38 oranında yükselişle 2.278,55 puandan tamamladı. ABD borsaları günün ikinci yarısında etkili olan satışlarla günü kayıplarla tamamlarken, bu sabah ABD vadelileri hafif satıcılı bir seyir izliyor. Asya piyasalarında kırmızı bir renk hâkim. Avrupa borsalarının güne hafif satıcılı açılışlarla başlamaları bekleniyor. Endeks kapanışında 15,61 – 15,68 aralığında bulunan Dolar/TL, bu sabah 08:40 itibariyle 15,71’li seviyelerden işlem görmekte. BIST- 100 Endeksi’nin güne hafif satıcılı bir açılışla başlamasını bekliyoruz.

BIST-100 Strateji

TCMB toplantısının ardından kademeli olarak güç kazanan alımlarla BIST-100 Endeksi günü %5’i aşan güçlü bir yükselişle tamamladı. Ekim ayı ortasından itibaren yükseliş eğilimi içerisinde olan ve pozitif görünümünü sürdüren endekste yakalanan momemtum nedeniyle önemli bir destek ya da trend kırılımı gerçekleşmediği sürece yukarı yönlü eğilimin devam edebileceğini ve aşağı yönlü pozisyonların riskli olacağını değerlendiriyoruz. Sert yükselişler ve zirve yenilemelerine bağlı olarak bu süreçte TL bazında verilen dirençler önemini yitirirken, dolar bazında direnç takibi yapılabilir. Endekste 2.240 ve 2.200 seviyeleri kısa vadeli ilk destek noktaları olup, devamında 2.150 – 2.100 aralığı takip edilecektir. Bu bölge altında satış baskısı artış kaydedebilir. 

Kaynak Gedik Yatırım
Hibya Haber Ajansı