El Cezire'nin haberine göre, her yıl 8 Mayıs'ta Japon mühendis Hatta Yochi, bir asır önce hükümetin yağmur suyunu depolamasına ve taşımasına izin vererek Tayvan tarımını değiştiren Wushantou Rezervuarı ve Chianan Sulama Kanalı'nın inşaatını denetlediği için bir ilah olarak onurlandırılıyor.

Bununla birlikte, Wushanou'daki Hatta'nın bir tüzüğü tütsü ve çiçek bıraktığından, sevilen rezervuar bu yıl yarı kapasitedeyken, Tayvan şimdiye kadarki en kötü kuraklıklardan biriyle karşı karşıya kaldığı için diğerleri yüzde 10 ila 15'e düştü.
Bir ada olarak Tayvan, yerel ve endüstriyel ihtiyaçlarını karşılamak için yeterli yağmur suyu getirmek için yıllık tayfun mevsimine bağlı, ancak geçen yıl bir tayfun onlarca yıldır ilk kez vuramadığı ve sınırlı yağış nedeniyle daha da kötüleştiği için mücadele etmek zorunda kaldı. .

Kazançlı yarı iletken endüstrisini beslemek için binlerce kamyon su taşırken, evsel su kullanımı karneye bağlandı ve bu suyun büyük bir kısmı kendilerine ayrıldığı için çiftçileri kızdırdı.

Tayvan'ın rezervuarları şiddetli yağmurdan sonra yeniden dolduğunda - o kadar ki güneyde sele neden oldu - uzmanlar adanın son sıkıntılarının sadece iklim değişikliği ile geleceklerin bir tadı olduğunu söyledi.

“Tayvan'da olan şey, kuraklığın şiddetinin artmasıdır. "Sorun sadece daha az yağmur yağması değil, aynı zamanda daha uzun süreler boyunca inanılmaz derecede kuru olmalarıdır, bu yüzden geleneksel olarak su temininde sorun yaşayan ülkelerde olduğu gibi artık çözüm aramak zorunda oldukları bir durumdalar.